Kada pomislite da Koeman ne može još više poniziti Pjanića on dokaže drugačije
Foto - Instagram

Trener Barcelone ima svoje razloge

Kada pomislite da Koeman ne može još više poniziti Pjanića on dokaže drugačije

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman očigledno nema previše simpatija prema reprezentativcu Bosne i Hercegovine Miralemu Pjaniću.

Nizozemski stručnjak u posljednje vrijeme nikako ne daje šansu za igru 31-godišnjem bh. veznjaku, a vrlo je moguće da ga neće biti ni u sutrašnjem meču protiv Getafea.

Nevjerovatno zvuči, ali Miralem Pjanić, Riqui Puig i Junior Firpo u Kupu Kralja protiv Athletic Bilbaa nisu konkurisali za sastav jer se Koeman plašio da će ostati bez golmana tokom utakmice i trojicu ih je odlučio registrovati za utakmicu.

"Zašto su Pjanić, Puig i Junior bili van ekipe da bih imao dva golmana na klupi? Ako mi se na zagrijavanju povrijedi Ter Stegen, moram drugog golmana staviti u ekipu. Ako on dobije crveni karton, onda nemam više izbora na klupi. Za mene je to preveliki rizik. Nikad ne želim preuzimati takav rizik i nadam se me razumijete zašto želim imati trojicu golmana u ekipi", rekao je Koeman.

Miralem Pjanić je u dresu Barcelone ove sezone nastupio u 28 utakmica. Međutim, nije se proslavio, pa je ostao bez učinka na terenu.

Koeman očigledno više nema namjeru da računa na njegove usluge. Prekrižio ga je prije kraja sezone, a već se uveliko govori da bi on mogao napustiti klub na kraju ove sezone.

Ipak, njegova prodaja je ogroman problem. Teško da bi neko želio isplatiti 45 miliona za bh. veznjaka, a ako taj novac ne dobiju, Barca će u finansijskim knjigama biti na gubitku.

Pjanić je po papirima plaćen 60 miliona eura na ugovor od četiri godine i to znači da će u slučaju prodaje na kraju sezone Barcelona imati amortizaciju od samo 25 posto, odnosno 15 miliona eura i Katalonci će imati negativan bilans u knjigama u naredne tri sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, interes za Pjanića pokazuje ekipa Intera. Ipak, i Nerazzurri nisu baš dobri sa finansijama i za sada situacija za bh. veznjaka u Barceloni ne izgleda baš najbolje.

Barceloni je meč sa Getafeom od velikog značaja u borbi za titulu prvaka Španije. Katalonci su trenutno treći sa pet bodova i utakmicom manje od vodećeg Atletica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ovaj Genocidaš iz Holandije jednostavno ne voli Bosance!
13 11
87618
Mozes ti Pjanke jos jedan ugovor od 4 godine odradit za dobru lovu , samo nadji sebi klub u kom ces igrati a ne sjediti po strani i gledati utakmice , vidis Modrica 35-36 godina a glavna poluga u Realu
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi