Barcelona u narednim danima prodaje Pjanića!

Katalonski Sport tvrdi

Barcelona u narednim danima prodaje Pjanića!

Admin Čaušević

Vrlo je izvjesno da Miralem Pjanić sljedeće sezone neće nositi dres Barcelone, posebice nakon ostanka Ronalda Koemana na klupi. 

Ono što je Pjanić zamišljao kao vrhunac karijere se zapravo pretvorio u košmar pa je prvi put u profesionalnoj karijeri bh. reprezenativac jednu takmičarsku godinu završio bez gola i asistencije.

Katalonski Sport danas je objavio vijest kako će Barcelona u narednim danima prodati Pjanića s listom od nekih zanteresovanih klubova.

"Bosanski veznjak ima dosta ponuda i njegov prioritet je da se vrati u Italiju. Allegrijev Juventus dogovora povratak na dvogodišnju posudbu, ali je od njega zatraženo da smanji platu", pišu u Španiji.

"Inter i Milan se također raspituju, ali čini se da bi fudbaler volio u Juve u slučaju povrtaka u Italiju. Tottenham sa sportskim direktorom Fabiom Paraticijem koji ga poznaje iz Juventusa je također tražio posudbu", navodi Sport.

Barcin plan je vrlo jasan. Cilj je smanjiti troškove i prodati neke igrače prije okupljanja, a uz Pjanića uskoro bi trebao otići i Junior Firpo i to u ekipu Leeds Uniteda.

Inače, već ranije se pisalo o formuli da Juventus dovede bh. veznjaka na dvogodišnju posudbu s tim da bi dio plate pokrivala i Barca, pa ostaje da se vidi kako će se pregovori završiti.

I dok se špekuliše o njegovoj budućnosti proteklih sedmica Pjanić je odlično napunio baterije. Boravio je na Azurnoj obali, bio je u Bosni i Hercegovini, zatim na Jadranu, dok je posljednjih dana na Ibizi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na Ibizi je sreo i Zlatana Ibrahimovića. U javnosti se brzo pojavila i njihova zajednička fotografija što su navijači Milana odmah počeli povezivati s mogućim Miretovim dolaskom na San Siro.

Posljednjih dana Pjanić se dovodio u vezu i s PSG-om gdje Leonardo želi dovesti još jednog vrhunskog veznjaka kako bi Maurizio Pochettino imao na raspolaganju što konkurentniji tim. Spominjala se i moguća zamjena sa Jorginhom iz Chelseaja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arca
2 najveca promasaja u historiji primere Baljic u Realu i Pjanic u Barceloni ???
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi