Je li danas Pjanić dotakao najnižu tačku svoje karijere?

Posuba u Bešiktašu se bliži kraju

Je li danas Pjanić dotakao najnižu tačku svoje karijere?

A. Čaušević

Miralem Pjanić prolazi kroz najteži period u karijeri. 

Sve je počelo transferom u Barcelonu kada se našao u nemilosti Ronalda Koemana te je sjaj bh. reprezentativca počeo da blijedi.

Iskusni veznjak ove sezone igra na posudbi u Bešiktašu, ali teško da će to biti slučaj i u narednoj takmičarskoj godini.

Bez obzira što je osvojio turski Superkup Pjanić je i dalje bez gola sezoni, a čini se da je danas dotakao najnižu tačku u karijeri.

Naime, Bešiktaš je gostovao Kayserisporu, a bh. reprezentativac je cijeli meč odgledao s klupe s rezervne igrače.

Navikao je Mire i u Barceloni da sjedi na klupi, ali Bešiktaš kvalitetom i konkurencijom nije ni blizu katalonske ekipe pa se činjenica da nije dobio ni minut definitvno može smatrati negativnim podatkom.

Oglasi

Možda je i današnja odluka trenera Ismaela na neki način i poruka da na Pjanića više ne računa te da će naš fudbaler morati tražiti novi klub u narednoj sezoni.

Pošto je ugovorom vezan za Barcelonu Pjanić će se sigurno vratiti u redove katalonskog diva, ali je upitno da li će sezonu 2022/23 dočekati kao član Blaugrane.

Tokom sedmice spominjalo se da ga u svojim redovima želi Inter pa ostaje da se vidi šta za njega donosi ljetni prijelazni rok.

Gledajući cijelu sezonu skupio je ukupno 26 nastupa u svim takmičenjima uz četiri asistencije. Treba istaći i da je imao nekoliko povreda zbog kojih je znao biti van terena.

Inčae, Bešiktaš je u efiksnom meču uspio pobijediti Kayserispor sa 2:3 te je tri kola prije kraja zadržao šanse da moće do plasmana u Europa ligu.

Top Komentari

Emir.D
Momci moji on je najbolju stvar uradio kad je otisao u Barsu, podpisao 4 godisnji ugovor od 8 miliona eura i zavrsio kariert. To sto se mi nerviramo i sto zalimo njega boli briga. I zadnju polu sezonu u juve se vidjelo da polako pada sa formom jer ne radi odavno na sebi da bi ostao pri vrhu.
11 0
ThrillerHz
On je svoju karijeru ubio kad je odlucio da u trenutku potpisa za Barsu presadi kosu i tako odsustvuje s terena par mjeseci i tim cinom pokaze prioritete i profesionalnost u kljucnom trenutku.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi