Miralem Pjanić 20-godišnjem talentu omogućio priliku života?

Nahvalio saigrača kojeg šalje prema Torinu

Miralem Pjanić 20-godišnjem talentu omogućio priliku života?

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić nahvalio je talentovanog Turčina Ridvana Yilmaza.

Yilmaz je Pjanićev saigrač iz Bešiktaša, kojeg trenutno želi nekolicina evropskih timova. Bh. reprezentativac je dao pozitivnu referencu o mladom nogometašu, kojeg "gura" u Torino.

"Veoma je otvoren za razvoj i učenje, a svojim napornim radom na treninzima uvijek privlači pažnju. On je igrač s velikim potencijalom, vrlo je skroman i disciplinovan izvan terena, te pazi na svoj život", kazao je Pjanić.

Yilmaza žele Torino i Eintracht Frankfurt, a Italijani su preko Pjanića željeli da saznaju nešto više o mladom talentu.

Torino je Bešiktašu ponudio pet miliona eura, dok Bešiktaš ima neke veće zahtjeve, te uostalom umjesto 10 želi 20 posto od narednog transfera nogometaša. Italijani ne odustaju od prvobitne ponude, uvjeravajući velikana iz Istanbula da igraču ističe ugovor za godinu dana.

S druge strane, Eintracht Frankfurt je zamolio Bešiktaš da odgovori na njihovu službenu ponudu do nedjelje. Njemačka ekipa ponudila je oko pet miliona eura s bonusima za 20-godišnjeg lijevog beka.

20-godišnji Ridvan Yilmaz je ponikao u Bešiktašu, a od 2020. godine je član prve ekipe. Ove sezone neizostavan u prvih 11, upisao je ukuno 31 nastup i dao tri gola uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vidjet ćemo hoće li Pjanićeve preporuke mladića odvesti u Seriju A ili će pak karijeru nastaviti u Bundesligi, mada u Bešiktašu neće imati ništa protiv da ostane njihov član barem još nekoliko sezona.

Što se samog Pjanića tiče, on je i dalje u Bešiktašu na posudbi, no ubzro bi trebao da napusti Tursku, ali nije poznato gdje će igrati u novoj sezoni. I dalje ima ugovor s Barcelonom, ali Xavi nema namjeru da ga zadrži i bh. reprezentativac morat će da potraži novu sredinu u kojoj će dobiti priliku za igru. Nije za sada poznato hoće li biti posuđen ili prodan, ali sve se glasnije govori o povratku u Seriju A, pa čak i transferu u Inter kod Edina Džeke.

Top Komentari

Mostarac94
Pa sto je i sebi ne omoguci xD
1 0
BigBabo
Pjana je inace smotan igrac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi