Izgleda da je Pjanić pronašao spas u svjetskoj metropoli, igrao bi Ligu prvaka

Višak u Barceloni

Izgleda da je Pjanić pronašao spas u svjetskoj metropoli, igrao bi Ligu prvaka

A. Čaušević

Iako ne igra i nema takmičarskih minuta u nogama to nije obeshrabrilo Miralema Pjanića da odigra fantastičan meč protiv prvaka svijeta. 

U susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske Pjanić kao i ostatak veznog reda bili su odlični. Ravnopravno su se suprostavili zvučnim imenima i na kraju zasluženo osvojili bod. Okončano je 1:1.

Protekli period iza iskusnog veznjaka je bio poprično turbulentan. Čekao je na transfer u Juventus, to se na kraju nije desilo, dok Ronald Koeman praktično na njega ne računa u Barceloni.

Znam u kakvoj sam situaciji, takva je sudbina. Uvijek sam se borio u klubovima gdje sam igrao, tako je bilo u Metzu, Lyonu, a sada je neki možda teži period. Vjerujem u svoje kvalitete i vjerujem da svugdje mogu igrati. Nema predaje, ponašam se profesionalno i za mene je sve ovo san. Sanjao sam da ovo radim u svom životu“, kazao je popularni Mire za Nova BH.

U četvrtak ujutro Mundo Deportivo je objavio vijest da Pjanić još uvijek ima opcija za odlazak i to u Tursku ili Rusiju gdje je prijelazni rok još uvijek otvoren.

Iz Turske danas stiže vijest da bi Pjanić svoj spas mogao naći na Bosforu. U svojim redovima ga želi prvak Bešiktaš i to na jednogodišnju posudbu.

Oglasi

Pojedini turski mediji objavljuju da će bh. reprezentativac čak večeras doputovati u Istanbul kako bi se riješeili detalji oko transfera.

To bi značilo da bi odlični veznjak propustio prijateljski duel protiv Kuvajta što je na neki način bilo i očekivano, dok bi se vratio u BiH za kvalifikacioni meč protiv Kazahstana u utorak.

Eventualni odlazak u Bešiktaš bi 31-godišnjaku donio i igranje u Ligi prvaka što je svakako pozitivna stvar i garancija za vrhunski fudbal.

Bešiktaš je u grupi sa Sportingom, Borussijom Dortmund i Ajaxom. Prijelazni rok u Turskoj traje do 8. septembra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kostro
Do kada vise clanci o Pjanicu
1 10
Darkwood
Ako odes to je bilo to. Turska liga je uzas. Nije za svakoga, a pogotovo ne za tebe. Igraju prljavo I pogano a ti si mlak... sve najbolje, koeman krkan je kriv za ovo
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti