Miralem Pjanić izgubio sabur: Napravio je jednu od većih gluposti u karijeri

Protivnički trener se pitao da li je normalan

Miralem Pjanić izgubio sabur: Napravio je jednu od većih gluposti u karijeri

A. Čaušević

Miralem Pjanić je u susretu prvenstva UAE-a između Dibbe i Al Sharjaha napravio jednu od većih gluposti u svojoj karijeri tako što je zaradio crveni karton poslije nepromišljenog poteza.

Igrala se 15-a minuta utakmice kada je na Pjanića sa leđa startao domaći fudbaler Mansor te ga grubo faulirao.

Bh. reprezentativac je bio u padu, ali je nogama udario u grudi protivnika te je zbog nepromišljenog poteza zaradio crveni karton.

Trener domaćih Dufrennes je gestikulirao rukama kao da želi pitati da li je Pjanić normalan zbog udaranja protivnika.

Svjestan da ga je trenutak nepažnje i gubitak sabura skupo koštao iskusni veznjak i nije previše protestvovao te se pomirio sa crvenim kartonom.

Oglasi

Drama se nastavila nakon što je sudija dobio dojavu iz VAR sobe pa je i pokazao i crveni karton igraču Dibbe, Mansouru.

Ipak, između dvojice igrača nije bilo zle krvi jer su se pozdravili u tunelu. Ipak, Pjanić je pokušao objasniti arapskom fudbaleru da ga je mogao povrijediti opasnim startom.

Inače, Pjaniću je ovo bio šesti crveni karton u klupskoj karijeri. Prvi je dobio igrajući za Romu u sezoni 2012/2013, dok je još isključivan kao fudbaler Juventusa i Bešiktaša.

Kada je igrao za reprezentaciju navijači sigurno dobro pamte njegov crveni karton iz duela protiv Grčke prije tri godine kada je poslije odličnog prvog poluvremena u nastavku zaradio isključenje pa je taj meč na kraju okončan rezultatom 2:2.

Od dolaska u UAE početkom septembra Pjanić je do sada uspio postići tri gola te upisati isto toliko asistencija na 11 nastupa. 

Top Komentari

Eterno_Capitano
Cuj izgubio sabur hhhaha
10 3
user1622267171
E riječ "Sabur" ti je bas za sportskog sajta, vrhu inteligencije. Znas ti sportske naslove, ponavljam naslove čitaju i druge nacije i vjerske pripadnosti. Tekst nisam ni citao, jer je naslove dno dna, dao sam ti klik samo zbog komentara...
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi