Miralem Pjanić doživio neugodnu povredu
Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ove sezone često imao problema sa povredama. To ga je udaljavalo sa terena u nekim bitnim utakmicama (Foto: EPA)

Neće igrati protiv Fiorentine

Miralem Pjanić doživio neugodnu povredu

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić zbog povrede vjerovatno neće igrati u meču protiv Fiorentine.

Bh. veznjak je zadobio povredu u duelu četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa i njega u duelu 33. kola italijanske Serije A vjerovatno nećemo gledati u duelu protiv Viola.

Pjanić je zadobio poprilično neugodnu povredu. Zadobio je kontuziju stopala, pa trener prvaka Italije Max Allegri ne želi previše rizikovati i Pjanića vjerovatno nećemo gledati u sutrašnjem duelu.

Nije to jedini problem kojeg Allegri ima pred dolazak tima iz Firence. Sami Khedira je već završio sezonu zbog povrede, baš kao i Mattia Perrin, a dvije sedmice van terena biće i Paulo Dybala.

Povrede će od utakmice protiv Fiorentine vjerovatno odvojiti Giorgija Chiellinia i Marija Mandžukića i šef Stare dame će ponovo imati ogromnih problema da sastavi ekipu.

Juventus će pobjedom osigurati naslov prvaka Italije, a kvota u kladionici Mozzart na njihovu pobjedu je niska, ali još uvijek primamljiva.

Objavljena lista igrača koji napuštaju Juventus: Na njoj je i Miralem Pjanić!

Torinski Juventus očigledno sprema veliku rekonstrukciju tima u ljetnom prelaznom roku.

Mnogobrojni fudbaleri se povezuju sa dolaskom u redove giganta iz Torina, ali je rukovodstvo kluba odlučilo i da proda određene fudbalere, među kojima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Sport Mediaset je danas objavio listu od šestorice fudbalera koji će napustiti redove Stare dame i ime Miralema Pjanića je na listi za odlazak.

Pored njega tu su itekako velika imena. Najzvučnije je svakako ime Paula Dybale, a klub će prema svemu sudeći napustiti i Douglas Costa, Alex Sandro, Andrea Barzagli i Martin Caceres.

Naravno, svi oni će biti zamijenjeni. Juventus ovog ljeta neće štediti novac za pojačanja i dobre cifre bi mogli dobiti upravo od prodaje fudbalera koji su na listi za odlazak.

Miralem Pjanić je navodno želja madridskog Reala, a vidjećemo hoće li Španija biti naredna destinacija za sjajnog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti