Lista želja Juventusa izgleda čudesno: Hoće li Stara dama biti "tim snova"?
Torinski velikan je spreman za velike stvari. Neće štediti kako bi konačno osvojili trofej Lige prvaka (Foto: EPA)

Ronaldo dobija veliku pomoć

Lista želja Juventusa izgleda čudesno: Hoće li Stara dama biti "tim snova"?

M. Šljivak

Torinski Juventus silno želi trofej Lige prvaka.

Ove sezone je Stara dama iznenađujuće zaustavljena u četvrtfinalu od Ajaxa. Nije pomogao ni Cristiano Ronaldo, ali će Bianconeri ponovo u lov na trofej u narednoj sezoni.

Spreman je Juve uložiti ogromna sredstva u pojačanja. Najavljuju se velike promjene u timu i to u svim linijama na terenu.

Defanzivni dio torinske ekipe je ove sezone lošiji nego što smo navikli. Uzrok tome su česte povrede, ali bi se Juve od naredne sezone mogao poprilično pojačati u ovom dijelu ekipe.

Naravno, najveće ime koje se povezuje sa dolaskom u Torini je brazilski lijevi bek Marcelo iz Real Madrida. Pregovori sa njim odavno traju i vrlo je moguće da će se Ronaldov prijatelj pridružiti Staroj dami.

Također, štoperske pozicije su te koje ove sezone ne funkcionišu baš najbolje. Daniele Rugani djeluje izgubljeno, pa Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini sa njim u ekipi imaju dosta problema.

Prva želja Bianconera Matthijs de Ligt odlučio je potpisati za Barcelonu i pregovori sa njegovim agentom Minom Raiolom su propali, ali bi u redove italijanskog prvaka mogli doći Kostas Manolas (Roma) i Samuel Umtiti (Barcelona). Pregovori sa obojicom traju i barem jedan će stići u Torino.

Vezni red bi također mogao pretrpiti određen promjene. Juve je navodno spreman prodati bh. veznjaka Miralema Pjanića kako bi našao dodatni novac za pojačanja u ovom dijelu ekipe.

Mladi Nicolo Zaniolo iz Rome je visoko na listi prioriteta, a trener Massimiliano Allegri bi rado u svom timu vidio i reprezentativca Njemačke Tonija Kroosa iz Real Madrida. Veznjak Lyona Tanguy Ndombele još jedan fudbaler o kojem se priča i on je navodno jako blizu dolaska u Juventus.

Kroos i Marcelo nisu jedini fudbaleri Reala koje Juve želi u svojim redovima. Želja je i Isco koji se često povezuje sa odlaskom, a Bianconeri su tim o kojem razmišlja.

Napadački dio ekipe Juventusa bi mogao biti spektakularan. Italijanski mediji jučer su objavili kako je moguća zamjena u kojoj bi iz Intera Juve dobio Maura Icardija u zamjenu za Pula Dybalu.

Tako bi Argentinac mogao riješiti pitanje neophodne "devetke" za Juve, a Gazzetta dello Sport tvrdi kako je torinski velikan spremio još jedno ogromno pojačanje i da pokušavaju dovesti Mohameda Salaha iz Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To će naravno biti težak zadatak. Redsi će se teško odreći svog najboljeg fudbalera bez obzira koliko ponuda bude dobra, ali realno je da Juventus može dovesti bilo koga. Uostalom pravi primjer je Cristiano Ronaldo.

Juventus ćemo kako stoje stvari u narednoj sezoni gledati u posve novom izdanju, a vidjećemo na kraju kakvu će ekipu uspjeti da slože.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi