Miralem Pjanić: Edin Višća je turski Ronaldo
Edin Višća igra najbolji fudbal karijere. Njegovi fantastični nastupi nisu prošli nezapaženo od mnogobrojnih klubova širom Evrope (Foto: T. Hebib)

Zvijezda Juventusa hvali kolegu

Miralem Pjanić: Edin Višća je turski Ronaldo

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća igra još jednu fantastičnu sezonu u turskom Bašakšehiru.

Istanbulski tim juriša prema prvoj tituli prvaka, a Višća je usprkos brojnim zvijezdama u timu, prvo ime ovog kluba.

Njegovo ime je prepoznatljivo širom Evrope. Mnogi klubovi bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a za kolegu iz reprezentacije Miralema Pjanića je on turski Ronaldo.

U izjavi za turski Fanatik Pjanić je "sipao" hvalospjeve na račun Višće. Nazvao ga je turskim Ronaldom.

"Ronaldo je pravi primjer za sve fudbalere, ali čak i za mnoge biznismene, jer čovjek je u svemu što radi odličan. Ako ste potpuno fokusirani na ono što radite, ne postoji ništa što ne možete napraviti. Edin Višća je jedan od onih koji to dobro razumiju. Zato ga ja zovem turskim Ronaldom. Razmišlja samo o fudbalu, a kada izađe na teren, pokaže se sav rad", istakao je Pjanić.

Nastavio je dalje...

"Ako ste veznjak sa dobrim pasom, krilni igrači također moraju biti dobri, kako bi vaše dodavanje znali iskoristiti. Višća je igrač kojeg svaki veznjak želi u ekipi. Tačno zna gdje treba trčati, posve je u utakmici. Stabilnost u igri je jedan od najvažnijih kriterija u igri, Višća to ima, uvijek ide stoposto. Veoma dobar je igrač, veoma dobar prijatelj. Vjerujem da se može dokazati u Evropi i napraviti veliki korak u narednom periodu", rekao je Pjanić o reprezentativnom kolegi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća je ove sezone zaista fantastičan. Odigrao je ukupno 30 utakmica za Bašakšehir i ima učinak od 11 golova i 12 asistencija.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 44 nastupa i postigao je devet golova.

Top Komentari

Dobojlija
Bosanski ane turski. On samo igra u turskoj ,uskoro u jacoj ligi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi