Inter spremio ponudu za Miralema Pjanića

Žele ga dovesti besplatno

Inter spremio ponudu za Miralema Pjanića

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je Barcelona odlučila da pusti Miralema Pjanića da napusti klub bez obeštećenja.

Bh. reprezentativac je u katalonski klub stigao prije godinu dana kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali se u prethodnoj sezoni nije naigrao. Ronald Koeman ne računa na Pjanića i dobio je odobrenje da pronađe novi klub.

Iako se očekivalo da će Pjanić biti na transfer listi i da će klub tražiti oko 25 miliona eura obeštećenja jutros su se pojavile informacije da je Barca čak spremna pustiti bh. veznjaka besplatno.

Joan Laporta odlučio je da ponudi Pjaniću i Samuelu Umtitiju sporazumni raskid ugovora čime bi oslobodili budžet za plate i riješili problem oko finansijskog fair-playja.

Barcelona ne može da čeka ponude za Pjanića i Umtitija i koliko im se žuri najbolje pokazuje činjenica da žele besplatno da ih puste.

Oglasi

Sigurno je da Pjaniću neće biti problem da pronađe novi klub i kako stvari stoje najvjerovatnije će se vratiti u Italiju. Pjanić se povezuje s Juventusom, PSG-om i Tottenhamom, ali u borbu se uključio i Inter.

Mediji na Apeninima objavili su danas da je Inter kontaktirao Pjanićevog menadžera kada su čuli da će on napustiti katalonski klub bez obeštećenja.

U Interu žele da dovedu Pjanića besplatno i smatraju da bi bio odlična zamjena za Christiana Eriksena. Navodno, čelnici Intera spremili su trogodišnji ugovor bh. reprezentativcu po kojem bi godišnje zarađivao oko pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, problem je što je Pjaniću želja povratak u Juventus i sigurno je da ni u Staroj dami ne bi imali ništa protiv da bh. reprezentativac dođe besplatno u klub.

Sada će sve biti do Pjanića i bit će zanimljivo vidjeti šta će na kraju izabrati bh. fudbaler. Pjanić se još nalazi na odmoru, ali sigurno je da bi naredne sedmice trebao početi ozbiljnije razmišljati o tome gdje će nastaviti karijeru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi