Miralem Pjanić može uzeti 25 miliona eura od Barcelone ili potpisati papir za mnogo manje novca
Foto - Instagram

Bh. fudbaleru ponuđen raskid saradnje

Miralem Pjanić može uzeti 25 miliona eura od Barcelone ili potpisati papir za mnogo manje novca

M. Šljivak

Miralem Pjanić dobio je mogućnost da kao slobodan igrač napusti Barcelonu.

Bh. veznjak nije u planovima trenera katalonskog kluba Ronalda Koemana, a rukovodstvo tima ponudilo je bh. veznjaku slobodne papire kako bi otišao iz kluba.

Pjanić je dobio pismo namjere od kluba u kojem mu nude raskid saradnje i bh. fudbaler je sada na potezu, te se čeka njegova odluka.

Rukovodstvo Barcelone ponudit će Pjaniću kompenzaciju za raskid ugovora. Uz slobodne papire ponudit će mu određenu cifru, koja je međutim mnogo manja od novca kojeg bi mogao dobiti ako odbije dogovor o kompenzaciji i ako eventualno odluči da u naredne tri godine sjedi na tribinama.

Pjanić u Barceloni ima još tri godine ugovora. On zarađuje 8,4 miliona eura po sezoni i ako bi odbio prijedlog o kompenzaciji, klub bi mu morao isplatiti kompletan ugovor kako bi ga se riješio.

Oglasi

To bi značilo da bi Barcelona morala Pjaniću isplatiti nešto više od 25 miliona eura kako bi ga se riješila, no oni vjeruju da će Miralem potpisati papir po kojem će uz određenu kompenzaciju postati slobodan igrač.

Drugi fudbaler kojeg je Barca otpisala, Francuz Samuel Umtiti, odbio je ponudu za raskid saradnje i nema namjeru da napušta klub u kojem ima platu od 12 miliona eura.

Pjanić sa druge strane želi napustiti Camp Nou. Ne želi više sjediti na klupi i gledati utakmice sa tribina, što bi sasvim sigurno bio slučaj kod Ronalda Koemana u novoj sezoni.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine vjerovatno će potpisati papir o kompenzaciji i kao slobodan igrač će moći birati klub u kojem želi nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Među zainteresovanim klubovima za Pjanića su njegov nekadašnji tim Juventus, te Inter, PSG i nekoliko engleskih klubova.

Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao u razmjeni sa Juventusom za Arthura Mela, a u dresu katalonskog tima odigrao je 30 utakmica i nije imao učinka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PantePita
Uci ce u historiju Barcelone...kao jedan od najgorih transfera
5 11
stranputica
Bilo je i gorih, samo nismo pratili... :) Sad je na njemu, hoće li biti: "Joj što volim ovaj režim, milion stiže dok ja ležim" ili ga stvarno zanima nogomet. Pozdrav
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi