Miralem Pjanić još jednom dokazao koliko voli BiH

Miralem Pjanić još jednom dokazao koliko voli BiH

S. Grebović

Iako zbog suspenzije ne konkuriše za meč protiv Finske, Miralem Pjanić se nalazi u Tempereu odakle sa tribina stadiona bodri svoje saigrače.

Trenutno počelo drugo poluvrijeme utakmice između Finske i Bosne i Hercegovine, a nakon prvih 45 minuta nije bilo golova.

Robert Prosinečki je u ovoj utakmci rješen usluga Miralema Pjanića koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona protiv Grčke.

Naime, Pjanić je krajnje bespotrebno u 65. minuti zaradio direktan crveni karton nakon starta na sredini terena nad Zecom. Sudija iz Holandije Danny Makkelie se nije puno dvoumio i igrača Juventusa je prije vremena poslao na tuširanje.

Prvobitno je bio trebao biti suspendovan neigranjem dvije naredne utakmice u kvalifikacijama, ali je Apelaciona komisija UEFA je na sjednici uvažila žalbu NS/FS BiH na tu odluku te će 28-godišinji veznjak zbog isključenja u susretu Grčkom propustiti samo jedan meč, pomenuti protiv Finaca u subotu.

Iako ga nema u sastavu, igral Juventusa je na stadionu u Tempereu odakle svim srcem bodri svoju reprezentaciju na svoj način. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

struja
Na terenu se vidjelo koliko se voli zemlja za koju se ne boris i zalazes
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi