Marca posvetila veliki tekst Pjaniću: "Mogao bi biti iznenađenje ovog ljeta"

Ugledni španski list

Marca posvetila veliki tekst Pjaniću: "Mogao bi biti iznenađenje ovog ljeta"

Eldar Ganibegović

Ugledni španski list Marca posvetio je danas tekst Miralemu Pjaniću.

Naš Zmaj se ovog ljeta vratio s posudbe iz Bešiktaša i trenutno dolaze samo pozitivni signali o njegovoj igri na utakmicama i treninzima.

Članak Marce nosi naslov "Pjanić bi mogao biti iznenađenje Barcelone ovog ljeta", dok u podnaslovu podsjećaju da je "Bosanac na nekoj vrsti probe u predsezoni". 

"Barcelona bi mogla vidjeti igrača za kojeg nije očekivala da će ući u njihov prvi tim ovog ljeta, a Miralem Pjanić bi mogao djelovati kao nešto poput iznenađenja za Katalonce.

Do nedavno se činilo da je Pjanićeva budućnost daleko od Camp Noua, ali to možda više nije slučaj.

U klubu predsezonu vide kao probu za bivšeg veznjaka Juventusa i zato su ga odveli na predsezonsku turneju po Sjedinjenim Državama.

Oglasi

Dolazak Xavija Hernandeza sredinom sezone značio je da nije imao priliku raditi s Pjanićem prije ljeta, pa želi imati priliku lično pogledati igrača.

Za sada je veznjaku išlo dobro, a Xavi je bio pun hvale za Pjanića nakon utakmice protiv Juventusa.

"On ima jedinstvenu viziju igre", rekao je Xavi i dodao: "Njegova tehnička sposobnost je izvanredna."

Iako je sportska strana stvari nedvojbeno važna, morat će se uzeti u obzir i drugi čimbenici.

Pjanić je uvijek bio važan igrač gdje god je igrao - osim Barcelone - i Xavi će morati saznati bi li bio zadovoljan igranjem sporednije uloge na Camp Nouu. Malo je vjerovatno da će biti standardan u početnih 11.

Kao i uvijek s Barcelonom , financijski aspekt također dolazi u igru. Klub će morati procijeniti šta bi njegovo uključivanje u momčad značilo za njihove plate i bi li im bilo bolje da ga puste da ode kako bi smanjili svoje troškove.

Igračev stav je da želi ostati na Camp Nouu, jer je odlučan da barem ima priliku pokazati Xaviju što može ponuditi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sada mu ide i nada se da će ovu predsezonu iskoristiti da uvjeri trenera da ima ulogu u Blaugrani.

Ništa još nije odlučeno, jedino što je sigurno je da Pjanić ima ponude na stolu, ali Xavi je bio ugodno iznenađen onim što je vidio do sada ovog ljeta", stoji u članku Marce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Najveće će iznenađenje biti ako ovom smradu @ubnt2 ne napravi brata a u Barci toliko dugo traje da mu je ovaj kokošar @ubnt2 oglođao lijevo jaje hahahahha
1 5
Kiss
Bolje bi bilo da igra umjesto Busqetsa ja bar mislim da bi došao do svog pravog potencijala i stavio tačku na i
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi