Pjanić otkrio ko je najbolji trener s kojim je radio: "S njim sam napravio velike korake"

Hvalio bivšeg trenera

Pjanić otkrio ko je najbolji trener s kojim je radio: "S njim sam napravio velike korake"

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić dao je intervju u kojem se dotakao bivšeg kluba Juventusa i trenera Massimiliana Allegrija.

Pjanić je imao dosta uspješan period u Torinu gdje je igrao za Juventus, a odlazak u Barcelonu pokazao se kao pogrešan potez. Trenutno je posuđen Bešiktašu, iako se često povezuje sa povratkom u redove Stare dame. Pogotovo je bio povezivan sa Juventusom kada se na klupu vratio Massimiliano Allegri, kojeg Pjanić smatra najboljim trenerom s kojim je imao priliku da sarađuje.

"Allegri je najbolji trener kojeg sam ikad imao. Napravio sam velike korake s njim. Učinio me jačim igračem pokazavši mi kako da na nogomet gledam na drugi način. Savršeno smo se razumjeli. Tri godine s njim bile su fantastične. Osvojili smo sve s Juveom, čak došli i do finala Lige prvaka. Iako nismo uspjeli da osvojimo Ligu prvaka, bilo je to nezaboravno iskustvo", rekao je Pjanić, dodavši kako je Juve bio poseban tim u tom periodu.

"Bili smo sjajan tim sa odličnim trenerom".

Pohvale nije štedio ni za Luisa Enriquea, koji ga je trenirao u Romi.

"On je bio taj koji me pod svaku cijenu želio u Italiji. Vidio sam nešto posebno u njemu. Iako smo, nažalost, radili samo jednu sezonu zajedno, bila je to sjajna godina. Čak su i Sarri i Spalletti dva velika trenera".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju je Pjanić objasnio kako smatra da je stvar poštovanja naučiti jezike zemalja u koje ideš igrati:

"Da bi bio veliki igrač moraš biti i velika osoba. Uvijek ću se zahvaliti roditeljima na ljubaznosti i na obrazovanju koje su mi dali. Govorim mnoge jezike jer mislim da je to oblik poštovanja prema zemlji u kojoj igraš. Kad sam bio u Francuskoj, Italiji i Španiji naučio sam njihove jezike jer sam u tim zemljama i moram znati njihove jezike. Mogu biti odličan nogometaš, navijači me mogu prepoznati na ulici, ali ja sam čovjek kao i svi ostali. Nisam drugačiji od drugih. U životu je najvažnije imati poštovanje prema ljudima koji tebe poštuju".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
A Antin stric u Njemačkoj na baušteli radi od 80-tih i sad će u penziju on još nije naučio ni 30% njemačkog jezika. Poso- kuća-poso!
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije