Pjanić je kažnjen sa 13.000 eura, ali ono najgore je tek uslijedilo!

Odluka Disciplinske komisije

Pjanić je kažnjen sa 13.000 eura, ali ono najgore je tek uslijedilo!

A. Čaušević

Miralemu Pjaniću je izrečena najveća kazna u njegovoj karijeri. Bh. reprezentativac je napravio nepromišljen potez u utakmici protiv Dibbe zbog čega će platiti ogromnu cijenu.

Pjanić je u utorak dobio žestoku kaznu koja će ga odvojiti od fudbala u nekoliko narednih sedmica. Odlučila je to Disciplinska komisija FS UEA-a.

Bh. reprezentativni veznjak je u nedjelju na meču protiv Dibbe dobio crveni karton nakon što je jednog protivničkog igrača udario nogom u grudi.

Disciplinci su odlučili da nemaju milosti prema 32-godišnjaku koji je na kraju dobio čak tri utakmice hlađenja, ali i žestoku novčanu kaznu.

Pjanić je dobio dvije utakmice kazne zbog direktnog crvenog kartona, ali i dodatni meč suspenzije zbog manjka discipline.

Oglasi

Komisija kojom je presjedava Saeed Al-Houti je bivšem veznjaku Barcelone i Juventusa izgrekla i kaznu od 50.000 dirhama, odnosno oko 13.000 eura.

Iskusni fudbaler je i u prošlosti znao dobijati crvene kartone, ali nikada se nije suočio sa ovakvom vrstom kazne i suspenzije.

Kada je u duelu reprezentacija BiH i Grčke 2019. dobio prvi direktan crveni karton u svojoj karijeri tada je prošao sa dvije utakmice "hlađenja".

U prvenstvu UAE-a slijedi pauza od mjesec, a naredni meč Sharjah igra 22. januara kada Pjanića neće biti u kadru zbog suspenzije.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da bh. reprezentativnog veznjaka na terenu vidimo tek sredinom februara te je već sada jasno da će zbog svog nepromišljenog poteza platiti visoku cijenu.

Od dolaska u UAE početkom septembra Pjanić je do sada uspio postići tri gola te upisati isto toliko asistencija na 11 nastupa.

Top Komentari

plemic
krkan, za njega je samo nargila.
0 5
FahroKonjHodzic
sam deri po djepu bahrabu
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi