Samo jednom Zmaju skočila cijena, Pjanić upisao novi pad

Nije bilo puno promjena

Samo jednom Zmaju skočila cijena, Pjanić upisao novi pad

H. Zilić

Nakon završetka Mundijala u Kataru ugledni transfermarkt ažurirao je nove cijene fudbalera, a bilo je i blagih promjena kada su u pitanju i reprezentativci Bosne i Hercegovine, bez obzira što naša selekcija nije nastupala u Kataru.

Jednom fudbaleru je samo porasla cijena, a to je štoper Dennis Hadžikadunić koji je sada procijenjen na 3,5 miliona eura.

Prvotimac švedskog Malmea bi mogao ove zime napraviti i transfer jer je bilo ponuda od nekih evropskih klubova.

Miralem Pjanić je jedini fudbaler kojem je pala cijena, pa tako Pjanić sada vrijedi osam miliona eura.

Najskuplji bh. fudbaleri su Anel Ahmedhodžić i Amar Dedić čija se vrijednost procjenjuje na deset miliona eura.

Naš Edin Džeko proed svog imena ima cifru od četiri milioan eura, Rade Krunić od devet miliona eura, dok Sead Kolašinac ima vrijednost od tri miliona eura.

Oglasi

Naša reprezentacija ima vrijednost od 89,9 miliona eura, riječ je o ekipi koja je igrala posljednji ciklus Lige nacija.

Dodajmo ovome da Hrvatska od danas ima najskupljeg štopera svijeta jer se Joško Gvardiol procjenjuje na 75 miliona eura.

Inače reprezentacija Bosne i Hercegovine je imala najmanje promjena u tržišnoj vrijednosti fudbalera prema posljednjim pdoacima transfermarkta.

U martu 2023. godine Zmajevi otvaraju ciklus kvalifikacija za EURO 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U taj ciklus ulazimo sa novim selektorom čije ime ćemo uskoro saznati, obzirom da NFSBiH neće produžiti ugovor Ivaylu Petevu kojem trenutni ugovor ističe krajem decembra ove godine.

Svi vjerujemo da će naši momci napokon upisati historijski nastup na prvenstvu Evrope.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi