Miralem Pjanić priznao: Nikada tokom karijere to nisam prihvatio, pa neću ni sada

Želi više da igra

Miralem Pjanić priznao: Nikada tokom karijere to nisam prihvatio, pa neću ni sada

Edmir Škorić

Veznjak Barcelone Miralem Pjanić poručuje kako mu nedostaje Italija i kako želi više da igra.

Prošlog ljeta je Pjanić stigao u Barcelonu u zamjenu za Arthura Mela koji je potpisao ugovor s Juventusom.

Bh. reprezentativac je ukupno sakupio 11 nastupa na početku nove sezone, ali je italijanskoj Gazzetti otkrio kako nije sretan jer ne igra dovoljno.

"Iskreno, ne razumijem razlog ove situacije. Želim da igram više, znam da mogu puno dati", poručio je Pjanić.

“Kad me trener nazvao, uvijek sam bio spreman. Dobro sam se snašao, odigrao sam dobre utakmice. Više od toga, ne znam šta bih mogao učiniti. Treniram, spreman sam", dodaje.

“Nisam zadovoljan i ne mogu biti zadovoljan. Tokom svoje karijere nikada nisam prihvatio ideju da ne igram i ne prihvaćam je ni sada. Vidjet ćemo, spreman sam, dobro treniram i čekam, ne mogu ništa drugo. To je vrlo osjetljiva situacija koja mi ne odgovara", jasan je Mire.

Prisjetio se "čarolije u Italiji".

“Bilo mi je super u oba kluba, proveo sam važne sezone. Moja devetogodišnja čarolija u Italiji bila je vrlo lijepa. Iskreno, nedostaje mi. Sad imam novi izazov u najvećem klubu na svijetu. Htio sam probati, zadovoljan sam klubom i saigračima".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sutra na Nou Campu igra protiv bivšeg kluba Juventusa meč Lige prvaka.

“Juventus je ostao u mom srcu, pratim ih kad god mogu. Žrijeb me usrećio, šteta što nisam mogao igrati pred navijačima u Torinu, ali bit će i drugih prilika. Juventusu želim najbolje, ali sutra želimo pobjedu", dodao je veznjak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
U Juventusu si mogo biti legenda,sad se poklopi i šuti....
7 12
Hakkinen
Bravo Mire na iskrenosti i direktnosti. Istina i direktnost u većini slučajeva zna negativno koštati nas ovdje u BiH ( znam iz svog iskustva) ali nadam se da i dok je žutokljunac na klupi da ćeš se izboriti među prvih 11. Nadam se BH dirigentu i sve najbolje Pjaniću ⚜
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi