Čovjek koji ne voli Balkance: Prvo Pjanić, sada i Vlahović, umjesto velikog transfera stigao je muk!

Bojan Krkić otkrio detalje

Čovjek koji ne voli Balkance: Prvo Pjanić, sada i Vlahović, umjesto velikog transfera stigao je muk!

A. Čaušević

Dušan Vlahović već skoro dvije godine nosi dres Juventusa nakon što je stigao iz Fiorentine u transferu vrijednom više od 80 miliona eura. Međutim, vrlo lako je Srbin mogao završiti u drugom evropskom velikanu. 

Bojan Krkić, skaut Barcelone, je ispričao da je Barcelona željela Vlahovića u svojim redovima, ali da je Ronald Koeman rekao "ne" transferu bivšeg napadača Fiorentine.

"Imali smo priliku potpisati Vlahovića. Igrao je jako dobro za Fiorentinu, već je debitovao za prvu prvu ekipu Viola i zabijao je golove."

"Tada je vrijedio samo 12 milijuna i bio bi to odličan posao. Održan je sastanak s trenerom Koemanom i sportskim direktorima, ali je transfer otkazan."

"Koeman je mislio da Vlahović nie toliko dobar i da nema tako visoku nivo da bude Barcelonina budućnost", ispričao je Krkić.

Oglasi

Koeman je na klupi Barcelone dobio otkaz prije dvije godine nakon serije loših rezultata. Nekoliko igrača je bilo u njegovoj nemilosti, a među njima i Miralem Pjanić.

Prošle godine je bh. reprezentativac za sadašnjeg selektora Nizozemske indirektno kazao da mu je bio najlošiji trener u karijeri.

"Bio sam iznenađen Koemanovim treninzima. Kratko su trajali Nije bilo intenziteta, taktike, ideja... Nije pripremao mečeve", kazao je Pjanić koji se uopšte nije naigrao pod Koemanovim vodstvom.

Jedan od onih koji su imali čudne trenutke s Koemanom je iskusni defanzivac Steven Caulker. Nekadašnji engleski reprezentativac, a danas član selekcije Sijera Leonea 2015. godine je stigao u Southampton kojeg je tada vodio ovaj stručnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon što sam potpisao za Southampton otišao sam kod Koemana u kancelariju, ali on nije imao pojma ko sam. Rukovali smo se, a on je čudno buljio u mene. Nije imao pojma ko sam", rekao je Caulker.

Na početku svoje trenerske karijere Koeman je u Ajaxu trenirao i Zlatana Ibrahimovića, čuvenog napadača koji vuče korijene sa Balkana. Sam je priznao kako mu je tada mlađahni Šveđanin zadavao ozbiljne glavobolje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi