Pjanić savjetuje zvijezde Juventusa: "Nemojte ponoviti moju grešku, razmislite dva puta"
Foto - EPA

On je pogriješio i dao je savjet kolegama

Pjanić savjetuje zvijezde Juventusa: "Nemojte ponoviti moju grešku, razmislite dva puta"

M. Šljivak

Veznjak Bešiktaša Miralem Pjanić uputio je zanimljiv savjet igračima Juventusa Alvaru Morati i Matthijsu de Ligtu.

Oba fudbalera povezuju se s odlaskom u Barcelonu, a Pjanić ih savjetuje da dobro paze šta žele.

Također, sebe je kroz osmijeh preporučio Staroj dami.

"Koga bih preporučio iz Turske? Miralema Pjanića", našalio se bh. veznjak u razgovoru za Tuttosport i nastavio je priču:

"Da bi neko igrao za Juventus potrebna je velika odgovornost. Još uvijek sam zaljubljen u klub, navijače, trenera, saigrače... Imam divne uspomene i nadam se da ću se uskoro vratiti sa sinom na stadion da pogledam neku utakmicu".

Ističe kako mu nije bilo lako napustiti Juventus nakon četiri godine sjajnih nastupa.

Oglasi

"Nije mi bilo lako napustiti Juventus, ali otišao sam zbog Barcelone koja me je pratila dvije godine. Povratak u Juve? Bilo bi fenomenalno, ali u svakom slučaju želim klubu sve najbolje".

Zatim je da savjet za Alvara Moratu i Matthijsa de Ligta koji se povezuju s odlaskom iz Juventusa u Barcelonu.

"Nema potrebe da Morati išta govorim, ali ću mu dati savjet kakav bih dao svima. Razmisli dva puta prije nego što odeš iz kluba u kojem si sretan, pa makar ti nudili i duplo više novca".

"Razumijem da nekad igrači trebaju novu motivaciju i izazove. Morata će znati šta da radi. Ne znam detalje, ali Morata je uvijek bio sretan u Juventusu. Iz kluba odlaze samo oni koji nisu sretni i takve igrače ne treba zadržavati. Morata je uvijek govorio lijepe riječi o klubu, ali naravno, o pozivu Barcelone se mora razmisliti. Iskusan je igrač i zna šta je prava stvar za njega".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sličan savjet imao je i za De Ligta.

"De Ligt je napravio odličan izbor što je odlučio da raste pored Bonuccija i Chiellinija. Sretan je u Juventusu i kad je sretan, bolje mu je da ostane. Jedino ako ne želi neke nove izazove. Razmisli dva puta i nemoj napraviti istu grešku kao ja", istakao je Pjanić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KIKSERI
Luka Modrić šuti igra rastura odvede svoju zemlju u finale svjetskog prvenstva....Miralem PaNJić pjeva sa Šerifom pije alkohol i puši šišu pred svaki meč reprezentacije odveo reprezentaciju do 61 mjesta na svijetu..............
6 9
Sucro
Šta se desi kada igrač počne pričati van terena?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi