Pjaniću stigle odlične vijesti
Foto - Instagram

Vraća se protiv Sportinga

Pjaniću stigle odlične vijesti

M. Šljivak

Miralem Pjanić propustio je prethodnih nekoliko sedmica zbog povrede mišića.

Bh. veznjak nije mogao pomoći Bešiktašu u nekoliko bitnih utakmica i njegov izostanak iz ekipe se itekako osjetio i tim Sergena Yalcina nije blistao.

Pjanić se ove sedmice vratio treninzima. Nije međutim bio spreman za meč sa Bašakšehirom, ali je sada potpuno oporavljen i spreman za izazove.

Turski mediji javljaju da će 31-godišnji fudbaler zaigrati od prve minute već u utorak u meču Lige prvaka protiv Sportinga iz Lisabona.

Utakmica 3. kola Lige prvaka između Bešiktaša i Sportinga igra se u utorak u Istanbulu od 18:45.

Oglasi

Pjanić je u dresu Bešiktaša krenuo odlično i upisao je tri asistencije u pet odigranih utakmica.

Miralem Pjanić: "Vraćam se u Barcelonu"

Bh. veznjak Miralem Pjanić (31) trenutno se nalazi na posudbi iz Barcelone u turskom prvaku Bešiktašu.

Trener katalonskog kluba Ronald Koeman otpisao je 31-godišnjeg fudbalera pred početak sezone, a on se potom odlučio na odlazak u Bešiktaš i to se ispostavio kao pravi potez.

Međutim, iako je u Turskoj velika zvijezda, vjerovatno i najveća u ovom trenutku, Pjanić je najavio da se u junu vraća u Barcelonu.

U razgovoru za francuski Canal Plus Pjanić se osvrnuo na dešavanja u prethodnom periodu i odlasku na posudbu u Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Sve se dešavalo u nekoliko minuta. Imao sam sat vremena da razmislim o ponudi Bešiktaša. Bilo je ili to ili da ostanem u Barceloni. Znao sam da kod Koemana neću igrati jer me je bez ikakvog razlog otpisao", rekao je Pjanić i dodao je:

"Da sam ostao ne bih igrao. Želio sam da pokažem ljudima šta mogu dok sam na terenu. Menadžeri su me zvali i rekli su mi da poštuju moju odluku i da ne razumiju zašto nisam igrao. Međutim, vraćam se u junu u Barcelonu", rekao je Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije