Xavi je ponovo govorio slatko o Pjaniću, da li će ga sada konačno obradovati?

Trener Barcelone

Xavi je ponovo govorio slatko o Pjaniću, da li će ga sada konačno obradovati?

E. Ganibegović

Miralem Pjanić se na kraju prošle sezone vratio u Barcelonu s posudbe iz Bešiktaša.

Naš veznjak odlučio je ostati i izboriti se za svoju šansu na Camp Nouu i činilo se da mu je odlično išlo.

Na pripremama je igrao dobro, izvješća kažu da se nametnuo i na treninzima, a o njemu je konstantno pohvalno govorio i sam Xavi Hernandez.

Ipak, trener Barcelone ga nije koristio nikako u prva tri kola. Uz Depayja, Piquea, te dva rezervna golmana, Tenasa i Penu, Pjanić je jedan od pet fudbalera u tom neslavnom društvu.

Sutra Barcelonu očekuje neugodno gostovanje kod Seville u okviru 4. kola Primere, a Xavi je danas na press konferenciji ponovo lijepo i pohvalno govorio o Pjaniću.

"Baš kao što sam rekao i prije tri sedmice, smatram da nam Miralem Pjanić može pomoći. On je sjajan profesionalac i dobro trenira. Sviđa mi se njegov karakter", rekao je Xavi, a onda ipak spustio loptu na zemlju i najavio da ga ni sutra nećemo vidjeti u prvoj postavi:

"Ipak, on ima konkurenciju u veznom redu. Tu su Busquets, Frenkie De Jong i Kessie. Svi se bore za poziciju u timu, ali u principu računam na Pjanića".

Nakon tri odigrana kola Barcelona je treća na tabeli sa sedam bodova treća na tabeli, a bolji od njih su samo Real Madrid i Real Betis koji su maksimalni nakon tri kola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanića što se tiče, on je ove sezone igrao samo u prijateljskim utakmicama, a zabilježio je i jednu asistenciju na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vidjet ćemo da li će sutra Xavi posegnuti za njim, a to bi svakako obradovalo i sve navijače naše reprezentacije kao i selektora Peteva. Utakmica Seville i Barcelone igra se sutra s početkom u 21 sat. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
Mora mu se sviđati kad ga ne košts puno, jer ima njih dosta što sjede na klupi, a dobivaju ogromnu lovu,. Naš Mire merhametli pa poklnio dobar dio plate Barsi i sad isto posmatrač kao što je i bio.
3 0
user1613424508
Hebo vas phanic i Barselona koda vas phanic finansira samo o njemu pisete dosada ziva
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije