Kada misli da ne može pasti niže Pjaniću se desi i gore, osjetio je to danas!

Vrijeme da se pakuju koferi

Kada misli da ne može pasti niže Pjaniću se desi i gore, osjetio je to danas!

A. Čaušević

Miralem Pjanić je daleko od prepoznatljive forme što je potvrdio i istanbulski derbi Bešiktaša i Fenerbahcea koji je okončan rezultatom 1:1.

Ukoliko je utakmica protiv Kayserispora bila slučajnost, onda duel protiv Fenerbahcea to definitivno nije. Pjanić drugu utakmicu u niizu nije dobio ni minut u prvenstvu Turske, takmičenju koje je kvalitetom daleko iz liga u kojim je bh. reprezentativac ranije nastupao.

Dva uzastopna meča bez minute su jasan signal Pjaniću da je vrijeme da pakuje kofere i vrati se u Barcelonu te da razmisli o izboru nove sredine.

Inače, prije utakmice Pjanić je za BeIN Sport govorio kako je uvije divna atmosfera na derbijima i da će njegov tim tražiti pobjedu.

"Trener nam je rekao šta trebamo uraditi. Ova sezona nije išla kako smo željeli, ali moramo pobijediti ovaj meč", rekao je bh. veznjak uoči susret na kojem nije dobio ni minut.

Oglasi

Zagrijavao se iskusni veznjak većim dijelom drugog poluvremena, ali na kraju Valerin Ismael mu nije dao priliku za igru.

Na Vodafone Areni atmosfera je sasvim očekivano bila vrhunska, da bi poslije posljednje sudijskog zvižduka emocije bile pomiješane obzirom da nije bilo pobjednika.

Oba gola na meču postignuta u prvom poluvremenu. Gosti su poveli preko Novaka u 6. minuti da bi tri minute kasnije Batshuayi promašio penal za domaće.

U 31. minuti dosuđen je novi kazneni udrac za domaćina kada je Ghezzal bio precizniji te je rutinski pogodio za izjednačenje.

Nastavak donosi nešto konkretniju igru Bešiktaša. Pogodili su domaći i okvir gola, ali je na kraju okončano 1:1.

S ovim bodom Fenerbahce je došao na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok za Bešiktaš igranje u Evropi postaje samo san.

Top Komentari

King_Kenny
...odlican igrac nekad bio,na zalost izgleda da se ni njemu samom vise ne igra fudbal i mozda bi najpametnije bilo da zavrsi karijeru...jos jedan u nizu igraca koje je Barcelona upropastila...
3 6
prvenac
Jedan ozbiljan sportski portal ne ponavlja isti priču i isti naslov dvije sedmice za redom. Ništa ne košta da direktno ne prozovete čovjeka i ne upitate ga što nije igrao. Da ne pričam o njegovom treneru, njega isto možete pitati u ime naše sportske javnosti.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi