Od silne želje da nahvali svog sina, otac Mareka Hamšika morao je prozvati Miralema Pjanića

Oduševljen partijama Slovaka

Od silne želje da nahvali svog sina, otac Mareka Hamšika morao je prozvati Miralema Pjanića

E. Škorić

Iskusni Slovak Marek Hamšik bio je otpisan od strane mnogih, ali on je s Trabzonsporom osvojio naslov prvaka Turske.

Hamšik (34) je najbolje godine karijere proveo u Seriji A igrajući za Napoli, ali na zalasku iste orkunio se titulom prvaka Turske u koju je došao prošlog ljeta kao slobodan igrač iz švedskog Goteborga, a prethodno je iz Italije otišao u Kinu.

Njegov otac Richard je presretan zbog svog sina, a za slovačke medije je rekao:

"Bilo je onih koji su pisali da Marek ne može ništa dati klubu, ali nije dugo trebalo da ih razuvjeri i da dokaže svima da je vrhunski nogometaš. Preuzeo je vodeću ulogu u timu, postao trenerova ruka na terenu i imao je plan da se oko njega napravi tim koji će napasti titulu i zajedno su to napravili. U Tursku su dolazila i neka velika imena kao što su Mesut Ozil i Miralem Pjanić, ali niko od njih nije bio kao Hamšik", rekao je otac slovačke zvijezde.

"Marek ej jedan od likova svjetskog nogometa koje svi poznaju. Skromna je i ljubazna osoba. Brzo se prilagodio Trabzonu, podsjećao ga je na Napulj. Razvio je čvrst odnos s fanovima, a čak su neki tetovirali njegov lik na tijelo. Trabzonspor će igrati naredne sezone u Ligi prvaka, tako da Marek želi da ostane".

Ove sezone je veznjak odigrao 25 mečeva u Super ligi i dao je dva gola uz četiri asisstencije, te je uz Edina Višću jedno od boljih pojačanja novog šampiona Turske.

Inače, Hamšik je po dolasku u turski Trabzon uvidio da je pogodio s izborom nove destinacije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Odmah sam vidio kakva strast ovdje vlada baš kao u Napoliju. To je ono što treba biti fudbal, nema ništa ljepše nego čuti aplauze navijača".

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu ga pamet po sjajnim nastupima u dresu Napolija čiji je dres nosio 12 godina - u periodu od 2007. do 2019. godine i postao ikona kluba sa juga Italije. Za Slovačku je na 125 utakmica postigao 26 pogodaka.

Top Komentari

Hordas_00
Al i vi novinari pišete bombastične naslove samo radi klikova
3 0
Pajkan
I na kraju Visca ispade bolje pojacanje od Hamse tako da......
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi