Mirko Vučinić osuđen na dvije godine uslovno u Italiji

Nije poštovao državu, iako njegovi advokati tvrde drugačije

Mirko Vučinić osuđen na dvije godine uslovno u Italiji

Samir Mlaćo

Kako se to i očekivalo, legendarni crnogorski napadač Mirko Vučinić osuđen je zbog utaje poreza.

Italijanski mediji prenose da je Vučinić osuđen na dvije godine uslovno, a teretio se da nije prijavio iznos od šest miliona eura, zarađen u periodu od 2014. do 2017. godine.

Tužilac je za njega tražio čak četiri godine iza rešetaka, dok su advokati bivšeg crnogorskog nogometaša smatrali da on nije bio fiskalno vezan za Italiju, jer je igrao u UAE.

Ipak, italijanska policija je utvrdila da je Vučinić povremeno boravio u njihovoj zemlji te tako prekršio zakone.

Najbolje je prošla uprava za prihode s obzirom da je već počela zapljena tekućih računa Vučinića, ali i imovina u vidu vila, stanova i motora.

Crnogorac se za sada nije oglašavao, ali može se reći da je i dobro prošao. Italijanski zakoni su vrlo rigorozni i mnogi su to osjetili na svojoj koži.

Vučinić je u Italiji igrao za Lecce od 2000. do 2006. godine, a zatim je nastupao za Romu te Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zatim je potpisao za Al Jaziru, te je završio karijeru 2017. godine.

Za reprezentaciju Crne Gore upisao je 46 nastupa uz 17 pogodaka i bio je ljubimac navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti