Hoćemo li Miroslava Stevanovića gledati u Ligi prvaka iduće sezone?
Popularni Mićo najbolji je igrač Servettea koji se bori za drugo mjesto u Švicarskoj.

Sjajno ide njemu i njegovom klubu

Hoćemo li Miroslava Stevanovića gledati u Ligi prvaka iduće sezone?

E. Ganibegović

Miroslav Stevanović slovi za najskromnijeg reprezentativca Bosne i Hercegovine koji se ne voli previše eksponirati u medijima. Svoj posao radi ponizno, te je jedan od miljenika među navijačima Bosne i Hercegovine. Iduće sezone bi kao nagradu u karijeri mogao dobiti i nastupe u Ligi prvaka.

Ako bacimo pogled na tabelu švicarske Super lige, nakon 23 kola možemo već čestitati ekipi Young Boysa na tituli, s obzirom na to da imaju 48 bodova, 13 više od prvih pratioca.

A prvi pratioc je Servette, gdje je ključni igrač upravo naš Zmaj, 32-godišnji Miroslav Stevanović. Navijači ga izuzetno vole i cijene, a ako on i njegov tim ovako nastave, iduće sezone igrat će u Ligi prvaka, barem u kvalifikacijama.

Naime, prve dvije ekipe iz švicarske Super lige obezbijedit će plasman u pretkola Lige prvaka. Young Boysi su to mjesto skoro pa već obezbijedičli, dok se vodi velika borba za to drugo mjesto.

Od drugog do šestog mjesta pet je timova u pet bodova i svi vide svoju šansu da na evropsku avanturu počnu u pretkolima Lige prvaka.

Za sada je na "pol poziciji" upravo Servette koji ima 35 bodova. Zatim slijedi St. Gallen s 33, Lugano ima 31, dok Basel i Luzern imaju po 30. 

Oglasi

Stevanović je jedan od najstandardnijih igrača u Servetteu. Na 24 utakmice ove sezone postigao je šest golova i dodao pet asistencija, te je startnih 11 ovog tima skoro pa nemoguće zamisliti bez njega. 

Osim što su drugi u ligi, Servetteu ide sjajno i u kupu. Stevanović je u ovom takmičenju na dvije utakmice postigao dva gola i dodao asistenciju, a plasirali su se u polufinale gdje će igrati protiv Lugana, tako da su na dva koraka i do trofeja.

Bio bi to drugi trofej u karijeri za Miroslava Stevanovića, nakon što je sa Željezničarom, u kojem je oživio karijeru od januara 2016. do ljeta 2017. godine oživio karijeru, osvojio kup Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jasno je da Stevanović ima sjajnu šansu da sezonu sa svojim timom na najbolji mogući način privede kraju, što bi bila velika nagrada za sav trud koji je uložio u karijeri.

A velika nagrada bio bi i plasman s reprezentacijom Bosne i Hercegovine na EURO. Iako je debitovao 2012. godine, u Brazil nije putovao, ali se na velika vrata vratio dolaskom Ivayla Peteva na selektorsku poziciju, te ga očekujemo i na spisku Faruka Hadžibegića za duele s Islandom i Slovačkom na početku kvalifikacija 23. i 26. marta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi