Anelov otac prijeti: Bolje vam je povucite suspenziju!

Nakon suspenzije od strane NFSBiH

Anelov otac prijeti: Bolje vam je povucite suspenziju!

Edmir Škorić

Odlukom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je suspendovan reprezntativac Anel Ahmedhodžić (24), koji se nije pojavio u reprezentativnom kampu za pripreme za utakmice koje dolaze.

Anel Ahmedhodžić niej došao na pripreme za mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda, ali također nije ni obavijestio da se radi o eventualnoj povredi.

On je, prema saznanjima SportSport.ba, selektoru Mehi Kodri samo rekao da ne dolazi iz ličnih razloga. Ubrzo je NFSBiH objavio da je pod suspenzijom zbog kršenja pravila.

"Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS BiH", navodi se u saopćenju.

Na društvenim mrežama se potom oglasio njegov otac Mirsad, koji tvrdi da je njegov sin povrijeđen i da je to glavni razlog izostanka sa reprezentativnog okupljanja, mada iz Sheffield Uniteda u NFSBiH nije stiglo nikakvo izvješće o bilo kakvoj povredi mladog defanzivca.

Oglasi

"Bolje da povuku suspenziju i izvinu se to ih ja preporčujuem. Dali ste Anelu suspenziju što je povrijeđen. On vam je dostavio sve što ste tražili, sve ima crno na bijelo", napisao je Mirsad Ahmedhodžić na društvenoj mreži Facebook.

"Anel Ahmedhodžić ima povredu tetive i mogao bi propustiti utakmicu Sheffield Uniteda protiv Spursa", takođe je objavio Anelov otac koji je odmah stao u odbranu svog sina.

Izostanak standardnog igrača iz odbrane mogao bi biti pravi problem za Kodru i stručni štab pred dvije važne utakmice. Uostalom, nema ni Adriana Leona Barišića, pa će biti dosta "krpljenja" u defanzivnom dijelu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, dodajmo još jednom da ovo nije prvi put da Ahmedhodžić ne dođe na okupljanje reprezentacije. Prije tri godine je otkazao reprezentaciju nakon poziva tadašnjeg selektora Dušana Bajevića pred mečeve Lige nacija protiv Nizozemske i Italije.

Tada je tvrdio da je povrijeđen, a onda čelnike NFSBiH prebacio na svoj bivši klub Malmo.

Top Komentari

ninna
Džeko smradonjja opet šuti ko piččka otjerao je već toliko igrača iz reprezentacije
2 6
Chesa
Pokaži to što tvrdiš Mirso i kupio si nas - u protivnom prazna priča.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi