Na čiji zahtjev je suspendovan Anel Ahmedhodžić?

Dodatno pojašnjenje iz NFSBiH

Na čiji zahtjev je suspendovan Anel Ahmedhodžić?

Edmir Škorić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je dodatno pojasnio situaciju vezanu za Anela Ahmedhodžića i njegovu suspenziju.

NFSBiH je najprije izdao saopštenje u kojem je objavio da je stoper Sheffield Uniteda suspendovan jer nije stigao na reprezentativno okupljanje pred mečeve kvalifikacija za EP protiv Lihtenštajna i Islanda.

"Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska „A“ reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.

Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH", objavljeno je na sajtu NFSBiH.

Oglasi

Nakon što je na adresu NFSBiH stigao veliki broj upita o suspenziji mladog defanzivca, iz krovne kuće bh. nogometa su se odlučili dodatno pojasniti stvari.

"Postupak suspenzije Anela Ahmedhodžića je pokrenut na zahtjev selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Anel Ahmedhodžić je prekršio odredbe Pravilnika o reprezentacijama, te će isti biti adekvatno sankcionisan. Disciplinski postupak se provodi u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS/FS BiH i sve dalje pojedinosti u vezi sa ovim slučajem biće objavljene na zvaničnoj web stranici Saveza".

Ranije danas je SportSport.ba objavio kako je Ahmedhodžić samo jednom rečenicom otkazao dolazak na reprezentativno okupljanje.

Saopštio je Ahmedhodžić selektoru Kodri da je nedolazak na okupljanje njegova lična odluka te se na tome sve završilo.

Intersantno da su iz Sheffielda Uniteda na adresu Saveza poslali izvještaj kako 24-godišnji štoper nije povrijeđen.

Inače, ovo nije prvi put da Ahmedhodžić propušta okupljanja reprezentacije pošto je slične stvari radio i u prošlosti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ahmedhodžić je ranije otkazao reprezentaciji BiH kada je selektor bio Dušan Bajević, bilo je to prije tri godine pred mečeve Lige nacija protiv Nizozemske i Italije.

Tada su na snazi bili "gluhi telefoni" jer je prvo tvrdio kako je povrijeđen, a zatim je predstavnike Saveza proslijedio na adresu svog tadašnjeg kluba Malmea.

Top Komentari

velez mo
DIJAMANTU,SVE NAJBOLJE TEBI,AMRI,DJECI DRAGI ALLAH VAS NAGRADIO I SVE NAJBOLJE VAM DAO.OVE PAPKE ŠTA RECI,MOGU TI SE SAMO SAGETI.
4 4
velez mo
Vici samo zamjeram ovo sa sudijama guranje,stele.Sad ovo drugo treba mu kapu skinuti,hibridni tereni,za koje prije 2 god nismo znali da postoje,poticanje izgradnje reflektora,jaca je liga puno,daje se po 150000 eura obestecenja,sve ide prema naprijed.Pa u Tuzli su prije hibrida samo ovce mogle pasti.Nije ni Vico kriv sto nemamo kvalitete igrackog kadra,jeli to on nekome zabranio da igra,nije sigurno.Realno dosta je unaprjedio fudbal u BiH,samo Vico ovo Suđenje regulisi i ja ti kapu skidam!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi