Ramić najavio sutrašnji meč, pa se osvrnuo na Borac: "Vjerovatno neke druge stvari utječu, ali..."
Drugi strijelac Premijer lige, a prvi Igmana, Mirsad Ramić, najavio je sutrašnji duel Igmana i Sloge, ali govorio o još nekim stvarima.

Prvi topnik Igmana

Ramić najavio sutrašnji meč, pa se osvrnuo na Borac: "Vjerovatno neke druge stvari utječu, ali..." · Intervju

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Sutra se utakmicama Igman - Sloga i Borac - Željezničar završava 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Igman u Konjicu dočekuje dobojsku Slogu i to sa posljednjeg mjesta, te ima imperativ pobjede. U razgovoru za SportSport.ba tu utakmicu je najavio najbolji strijelac Igmana i drugi topnik Premijer lige s 14 pogodaka, Mirsad Ramić. 

Igman je poražen u obje utakmice protiv Sloge ove sezone, a Ramić nije igrao. Napadač Igmana očekuje zahtjevnu utakmicu, ali svjestan je da je pobjeda imperativ.

"Prvi put, hvala Bogu, da igram protiv Sloge. Obje utakmice sam propustio zbog povrede. Sutra sam spreman, protiv Borca nisam igrao zbog nekih drugih problema. Očekuje nas jedna teška, zahtjevna utakmica. Vidjeli smo da je Sloga organizovana defanzivno. Igraju dole s pet pozadi. Sigurno da nas čeka jedna teška, zahtjevna utakmica, ali nadamo se našoj dobroj partiji i novoj pobjedi koja bi nam značila mnogo u borbi za opstanak", govori nam Ramić i nastavlja:

"U takvoj smo situaciji gdje se svaki kiks skupo plaća. Pratimo i ostale rezultate, ali sve je u našim, što bi se reklo, rukama, nogama. Samo sebe gledamo, svakog poštujemo, ali nama sutra su cilj tri boda."

Nakon toga Igman će igrati još dvije utakmice protiv direktnih konkurenata i obje kući, a protivnici će biti Leotar i Tuzla City.

"Sigurno da je prednost domaćeg terena, pogotovo nakon što smo se vratili u Konjic gdje pružamo bolje partije nego prvi dio kada smo igrali u Kaknju. Znači nam što smo se vratili u Konjic. Bili smo zadnji u tom drugom dijelu i tako se potrefilo da nam svi dolaze, ali ne možeš pisati tri boda ni protiv koga. Moraš se dobro napet'", ističe Ramić, te dodaje:

Oglasi

"Imamo glavu i rep i možemo svakog ugroziti. Pokazali smo i u prijašnjim utakmicama i protiv Borca uz onako suđenje i protiv Zrinjskog u Mostaru gdje smo primili gol u 85. minuti. Protiv Slobode smo dominirali, pogotovo prvo poluvrijeme. Sigurno da možemo svakog ugroziti."

Proljetni dio sezone Igman je startovao pobjedom protiv Željezničara, a onda su uslijedile neke utakmice u kojima su definitivno mogli skupiti više bodova. Bodova u Trebinju i Banjoj Luci koštalo ih je suđenje, bod im je za dlaku izmakao protiv Zrinjskog, dok su remiji protiv Slobode i Širokog Brijega vrlo lako mogli otići na njihovu stranu.

"Imali smo na Pecari šansi. Mogli smo na kraju i izgubiti tu, ali mogli smo i pobijediti kako se sve odvijalo. Protiv Slobode možemo žaliti za dva boda. Ja otkako sam ovdje u Igmanu, možda je to naša najbolja partija, a da nismo pobijedili. Napravili smo ogroman broj šansi, pogodili četiri prečke i još par prilika, ali eto".

Prije dva dana Igman je u Banjoj Luci izgubio 1:0. Dražen Marić poklonio je penal Borcu. Bilo je još nekoliko odluka na štetu Igmana, a čak je i sudijska nadoknada na kraju bila samo dvije minute. Pitanje je kako je to psihički i emocionalno podnijeti i pojedincima i ekipi.

"A ništa, mi smo već to zaboravili. Ja sam od kuće gledao tu utakmicu. Baš je teško bilo, mogu misliti kako je igračima u polju. Mi ne smijemo puno to ni komentarisati, ni pričati o tome. Nažalost. Ja se nadam da će se popraviti to u skorije vrijeme. Zbog svega, zbog gledalaca, zbog svega što slijedi", priča nam Ramić, te zaključuje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da se može popraviti. Vidjeli smo sad Leotar - Sloboda, vidi se da sudije imaju kvalitet za dobro suđenje. Vjerovatno neke druge stvari utiču, ali ne bih da ulazim puno u to."

Vidjet ćemo da li do kraja sezone Igman može izboriti ostanak u eliti. Pokazali su da kvalitet za takvo nešto imaju. Utakmica Igman - Sloga igra se sutra s početkom u 16 sati, a očekuje se da Mirsad Ramić zauzme mjesto u startnoj postavi koju će odabrati Husref Musemić. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi