Mirza Begić karijeru nastavlja u Iranu
Foto: EPA

Našao novi klub

Mirza Begić karijeru nastavlja u Iranu

M. Šljivak

Bh. košarkaš sa slovenačkim pasošem Mirza Begić karijeru nastavlja u Iranu.

Iskusni 32-godišnji centar je potpisao ugovor s iranskim šampionom Petrochimijem u čije redove dolazi iz zagrebačke Cedevite.

Begić je u bogatoj karijeri promijenio veliki boj klubova. Igrao je za timove poput Reala, Olympiakosa, Laborala, a protekle sezone je u dresu Cedevite ubacivao pet poena po meču u ABA ligi.

Pored Begića iranski tim je doveo još jedno veliko pojačanje. Radi seo nekadašnjem NBA igraču Willieju Warrenu (27, 193cm), koji je protekle dvije sezone igrao za kineski tim Zhejiang Golden Bulls.

U ovoj ekipi je imao vrhunski učinak od preko 29 poena i gotovo po šest skokova i asistencija po meču, ali se odlučio na odlazak iz tima i dobio je mnogo bolje uslove u šampionu Irana.

Pored kineskog tima, Warren je igrao za LA Clipperse u NBA ligi, a nastupao je još za Szolnoki , Virtus i Maccabi Rishon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi