Varešanoviću je mučno bilo slušati skandiranje navijača na Koševu pri izlasku s terena

Traže njegov odlazak

Varešanoviću je mučno bilo slušati skandiranje navijača na Koševu pri izlasku s terena

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Uprkos praznoj sjevernoj tribini i bojkotu Hordi zla, danas je na Koševu ipak nekoliko hiljada navijača podržalo Sarajevo, no podrška izostaje treneru Mirzi Varešanoviću.

Teškom mukom i nakon sudijskih grešaka na štetu obje ekipe, FK Sarajevo je danas pogotkom Daniela Avramovskog s 1:0 savladao FK Tuzla City u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako je nekoliko hiljada navijača stiglo na Koševo da podrži Sarajevo, očigledno je da tu podršku nema šef stručnog štaba ove ekipe, Mirza Varešanović.

Uprkos petoj pobjedi u ovom mandatu na klupi Sarajeva, domaći navijači su pri njegovom izlasku s terena skandirali: "Mirza odlazi."

Osim toga, identični povici nekoliko su se puta čuli i tokom same utakmice, te su ove stvari sigurno mučne za slušati čovjeku s kojim je Sarajevo na dobrom putu da izbori pretkola Konferencijske lige.

"Htio bih se zahvaliti publici na podršku koju su igračii imali. Publika ih je nosila do teške pobjede. Toliko", na press konferenciji nakon utakmice prokomentarisao je Varešanović.

"Igračima čestitam na pobjedi, a i Tuzla Cityju na fer meču. Očekivali smo tešku utakmicu, nismo pružili ni blizu igru koja se očekuje, ali je pritisak povratkom na Koševo bio prevelik. Najvažnija su tri boda u borbi za Evropu, igru nećemo komentarisati", istakao je trener bordo tima.

Inače, u ovoj utakmici Ziljkić je dobio dva žuta kartona, a po žuti Avramovski i Vrančić, te oni neće igrati u idućem kolu protiv Zrinjskog u srijedu ili četvrtak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je nakon ove utakmice na četvrtoj poziciji s 42 boda, a hoće li tu i ostati zavisi od toga šta Velež uradi protiv Zrinjskog.

Jasno je da je Sarajevo sada na dobrom putu da izbori Evropu, no daleko od toga da je bilo šta završeno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
HORDE SU UVJEK BILE NAJJACA GRUPA U BiH, BOJALA IH SE CIJELA JUGA, NAJBROJNIJI STE U DRZAVI. Nije mi jasno kako da 3-4 papka jebbu Sarajevo i sve navijace NAJVECEG KLUBA U DRZAVI????
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti