Varešanović: Skandiranja? Htio bih se zahvaliti publici na podršci koju su igrači imali

Trener Sarajeva nakon meča

Varešanović: Skandiranja? Htio bih se zahvaliti publici na podršci koju su igrači imali

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su večeras na Koševu Tuzla City s minimalnih 1:0 u meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio Mirza Varešanović.

"igračima čestitam na pobjedi, a i Tuzla Cityju na fer meču. Očekivali smo tešku utakmicu, nismo pružili ni blizu igru koja se očekuje, ali je pritisak povratkom na Koševo bio prevelik. Najvažnija su tri boda u borbi za Evropu, igru nećemo komentarisati", rekao je Varešanović na početku.

Ponovo su s tribina skandirali "Mirza odlazi", vaš komentar?

"Htio bih se zahvaliti publici na podršku koju su igračii imali. Publika ih je nosila do teške pobjede. Toliko...", dodao je.

"Bili smo opterećeni kartonima i nikako nismo mogli da se oslobodimo tog pritiska. Povratak na Koševo i sve je uticalo, ali najbitniji su bodovi iako smo ovako odigrali. Ako želimo uhvatiti Evropu moramo imati i ovakve utakmice. Široki nam je na polusezoni bježao 11 bodova, a vidite gdje smo sada. Najvažnija su tri boda".

Oglasi

Slijede vam mečevi s ekipama iz gornjeg dijela tabele.

"Sigurno da slijede utakmice s direktnim konkurentima za Evropu. Spremit ćemo se i rezultati su pokazali da se sa svima možemo nositi. Ne odustajemo, na dobrom smo putu i nadam se da ćemo na kraju izboriti Evropu bez obzira na protivnike. Vjerujem i znam da imamo kvalitet da se nosimo sa svima".

Ziljkić dobio crveni, zašto?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam. Dobio je drugi žuti kako sam vidio, tj crveni".

"Ne smijemo zanemariti činjenicu da je Tuzla City odigrao sjajan meč i pokazali su da im nije mjesto u donjem dijelu tabele".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Kad budes nabrajo broj pobjeda nemoj zaboraviti da ovu oduzmes jer vas je sudija poguro
1 2
nakopitam
@E.Car @PapaK @Hadzija123 krepajte od muke karavlasi. VIDITE STA ZNACI BITI NAJVECI. PORED BOJKOTA I SVIH PROBLEMA, SA POLA SNAGE POBJEDE TUZLU KOJA SE POIGRAVALA SA SKRETNICARIMA. RESPEKT PITARIMA!!!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi