Manijaci na Grbavici obilježili šest godina od smrti Mirze Raščića

Parola, bakljada i navijanje

Manijaci na Grbavici obilježili šest godina od smrti Mirze Raščića

E. Čaušević

Navijači sarajevskog Željezničara prije dva dana obilježili su šestu godišnjicu ubistva Mirze Raščića.

Navijač Željezničara ubijen je 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar.

Policija je veoma brzo saznala da je ubica bio Izudin Tahirović koji je ispalio četiri metka u Raščića.

Tahirović je osuđen na 20 godina zatvora od strane Kantonalnog suda u Sarajevu, ali je Vrhovni sud FBiH snizio ovu kaznu za dvije i po godine.

Prije dva dana navršilo se šest godina od ubistva Raščića, a popularni Manijaci su pokazali da ga nisu zaboravili.

Oni su na južnoj tribini stadiona Grbavica pokazali parolu "Pravi primjer kako klub se voli. 6 godina tuge i bola", te su bakljadom obilježili godišnjicu smrti navijača Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Manijaci su se pobrinuli da poštuju epidemiološka pravila jer nije bilo većeg organizovanog okupljanja, te su se prisutni držali propisane distance zbog koronavirusa.

Prije parole i bakljade na Grbavici navijači Plavih su prvo otišli na mazarje Vlakovo gdje su odali Raščiću počast, te su položili vijenac na njegov mezar. Kako je to izgledalo na Grbavici možete pogledati u videu ispod.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi