Mirza Varešanović među najozbiljnijim kandidatima za preuzimanje trenerske palice u FK Sarajevo

Bordo tim čeka novog šefa stručnog štaba

Mirza Varešanović među najozbiljnijim kandidatima za preuzimanje trenerske palice u FK Sarajevo

H. Zilić

FK Sarajevo će u proljetni dio Premijer lige BiH ući sa novim trenerom.

Pred kraj prošle kalendarske godine, Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo postigao je dogovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Goranom Sablićem o sporazumnom prekidu saradnje.

Nakon pomenute odluke, dosta se imena spominje koja bi mogla preuzeti trenersko kormilo Bordo tima. Navijači priželjkuju Safeta Sušića, spominje se i Dragan Jović, kao i Faruk Hadžibegić, Bruno Akrapović...

Prema informacijama do kojih je došao naš portal najozbiljniji kandidat za preuzimanje trenerske pozicije u FK Sarajevo je Mirza Varešanović.

Varešanović je bivši proslavljeni fudbaler Sarajeva i bivši bh. reprezentativac. U trenerskoj karijeri vodio je Sarajevo, Velež, Olimpik, U18 reprezentaciju BiH, i Tuzla City, a sa Olimpikom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Do početka priprema za proljetni dio sezone ostalo je još manje od dvije sedmice. Prozivka je zakazana za 10. januar, tako da će u Bordo timu morati što prije imenovati novog trenera, a da li će to biti upravo Varešanović saznat ćemo vrlo brzo.

Komentar oko trenutne situacije vezane za izbor novog trenera zatražili smo ranije i od Ivana Kepčije, savjetnika za sport vlasničke grupacije. Međutim, u Titovoj 38b su "zakopčani do grla".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemamo još komentara, neki drugi put. Lijep pozdrav", kratko je odgovorio Kepčija na naš upit.

Vremena je malo, a odluka je koliko teška toliko i važna za budućnost ekipe, pogotovo kada se u obzir uzmu apetiti navijača Sarajeva koji su uvijek visoki.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KIKSERI
solidan trener za manji sarajevski klub
9 19
Mahatma.Barbie
Nakon što je sazvao konferenciju i iznio sa igračima informacije o hrenovkama, trebalo ga je istjerati iz grada da se nikad vise ne vrati.
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi