U Titovoj 38b "zakopčani do grla"

Traži se novi trener

U Titovoj 38b "zakopčani do grla"

A. Čaušević

Sarajevo je u potrazi za novim trenerom nakon sporazumnog raskida sa Goranom Sablićem. 

Sablićev otkaz je bio u zraku nakon domaćeg poraza od Veleža (0:2) u posljednjem kolu jesenjeg dijela. Zvanična potvrda stigla je u ponedjeljak.

Obzirom na loše rezultate koje klub renomea FK Sarajevo Sablićev odlazak i nije toliko iznenađenje. 

Po ustaljenoj proceduri počela po medijima forumima, društvenim mrežama i sarajevskim kuloarima su kružiti raznorazna imena koja bi mogli naslijediti hrvatskog trenera.

Od Safeta Sušića preko Faruka Hadžibegića do Brune Akrapovića. To su nekako najzvučnija imena koja se spominju proteklih dana.

Tu su još prekaljeni Dragan Jović koji je u prošlosti sjedio na klupi Bordo tima, zatim bivši igrač Sarajeva koji je s Borcem osvojio titulu Marko Maksimović te relativno novo ime, Vladimir Janković koji je radio u Crnoj Gori i Srbiji.

Komentar oko trenutne situacije vezane za izbor novog trenera zatražili smo i od Ivana Kepčije, savjetnika za sport vlasničke grupacije. Međutim, u Titovoj 38b su "zakopčani do grla".

"Nemamo još komentara, neki drugi put. Lijep pozdrav", kratko je odgovorio Kepčija na naš upit.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do početka priprema za proljetni dio sezone ostalo je još manje od dvije sedmice. Prozivka je zakazana za 10. januar.

Vremena je malo, a odluka je koliko teška toliko i važna za budućnost ekipe, pogotovo kada se u obzir uzmu apetiti navijača Sarajeva koji su uvijek visoki.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Mirza Varesanovic je najbolji kandidat za trenera Sarajeva. Safet Susic veliki igrac a mali covjek. Ne sjecam se da je ikada pomogao Sarajevu ili se bar uclanio i platio clanarinu, a treebao je puno vise obzirom sta je sve dobio zahvaljujuci igrama u FK Sarajevo. Mnogi su istaknuti igraci (Bazdarevic, Hadzibegic) u najtezim danima za bosnjacki narod slali konvoje pomoci u BiH a za Susica mi nije poznato da je i marku poslao. Stoga, sam protiv tog sebicnjaka i egoiste koji samo na svoj interes misli.
1 10
denimen9
Marko Maksimovic je naš najbolji trener, on je novi Ivo Ištuk
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi