Miše: U Tuzlu idemo po pobjedu, Sarajevo po viđenom ispred Želje i Širokog

Trener Zrinjskog pred početak sezone

Miše: U Tuzlu idemo po pobjedu, Sarajevo po viđenom ispred Želje i Širokog

Prvo kolo Premijer lige u kojem sutra Zrinjski gostuje na Tušnju kod Slobode bilo je temom press konferencije održane u prostorijama Zrinjskog, a okupljenim se novinarima obratio trener bh prvaka Ante Miše.

"Dočekali smo i početak prvenstva. Odmah nas čeka nova zahtjevna utakmica nakon Spartaka, gostovanje kod ekipe s imenom i tradicijom i koja zadnjih godina pokušava pronaći ambiciju da bude konkurentna ekipama iz vrha. Ekipa koja ima sav naš respekt ali mi smo prvaci i u Tuzlu dolazimo s namjernom da pobijedimo", rekao je Miše, te dodaje:

"Atmosfera nakon Spartaka bila je malo komorna, bili smo razočarani što se nismo domogli drugog pretkola, ali to je već arhivirano, idemo u novo prvenstvo. Europa je ipak samo bonus, a Premijer liga naš glavni cilj. Igrači su spremni, motivirani i ambiciozni i prvenstvo žele otvoriti dobrim rezultatom".

"Što se tiče fizičkog stanja ekipe, prvenstvo nije ni počelo pa ne mogu pričati ni o kakvom umoru, ni o kakvim alibijima. Neki će igrači dobiti 90 minuta, jer objektivno dosada nismo imali vremena izrotirati sve i vjerujem da ćemo se u Tuzli prikazati u najboljem svjetlu. O sastavu još ne bih, 18 igrača ide na put a sastav ću odrediti pred samu utakmicu. Bit će nekih promjena ali to ćete saznati sutra", govori Miše i nastavlja:

"Slobodu respektiramo, ali fokusiran sam samo na nas. Neće biti lako, oni će biti jako motivirani, uostalom igraju protiv prvaka države. Imamo kvalitet da im odgovorimo na pravi način ", rekao je Miše uoči otvaranja prvenstva na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se trener HŠK Zrinjskog i na ostale predstavnike BiH u europskim natjecanjima, koji su ujedno i već godinama najveći konkurenti Zrinjskom za vrh ljestvice:

"Gledao sam utakmice na TV-u. Vidio sam jedno Sarajevo koje odlično izgleda, vidio sam jednog motiviranog Želju, te jednu mladu momčad Širokog koja je nesretno ispala protiv iskusnijeg protivnika. Stvarno se radi o tri respektabilna tima, ali po ovom što sam vidio dajem Sarajevu malu prednost ispred Širokog i Želje", završio je Miše pressicu uoči utakmice u Tuzli.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husnija Arapovic
Kakve gluposti doticnog, Sarajevo se u dvije utakmice protiv lijevih Armenaca toliko namucilo da je prvih dvadesetak minuta bila vidljiva tolika nervoza, Armenci krajnije podjednaki, Sarajevo sa onakvom igrom kao u dvije utakmice protiv njih tesko da ce se ukljuciti u borbu za titulu, pogotovo jer su primorani gurati omladince uslijed nedostatka finansija za iole kvalitetnije pojačanje ...
11 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi