Misimović: Ahmedhodžić se odlučio za BiH!

Okončana sapunica

Misimović: Ahmedhodžić se odlučio za BiH!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je dobila igrača za budućnost. Anel Ahmedodžić se odučio za dres Zmajeva. Potvrdio je to za SportSport.ba, Zvjezdan Misimović, tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija BiH.

Nakon Dennisa Hadžikadunića još jedan mladi štoper je odlučio da u budućnosti nosi dres reprezentacije BiH. riječ je o Anelu Ahmehodžiću.

Na pitanje da li je ovaj 21-godišnjak izabrao seniorsku selekciju i da li je to Bosna i Hercegovina Misimović je dao potvrdan odgovor.

"Jeste, pristao je. hoće da igra za našu reprezentaciju. U proceduri smo za papire, ovih dana treba dobiti pasoš i da promijeni sportsko državljanstvo", kazao je Misimović za SportSport.ba.

Ova odluka je definitivna iako je otac mladog štopera prethodnih dana slao poruke ako bude zezanja da će njegov sin izabrati Švedsku.

"Hoće igrati. Bilo je malo iritacija, nekih izjava koje tu nisu trebale. Bili smo u dijalogu sve vrijeme s Anelom i ocem. Kod nas nema kalkulisanja, drago mi je što se odlučio za nas, perspektivan je, mlad i kvalitetan."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Misimović se nada će fudbaler Malmea biti na raspolaganju selektoru u baražu i meču sa Sjevernom Irskom zakazanom za 8. oktobar.

"Mislim da će biti sve gotovo do tada. Ranije smo pokrenuli postupak s pasošem. Nadam se da će sve biti gotovo do utakmice sa Sjevernom Irskom", poručio je Misimović.

Top Komentari

Realist
Prika moj ne znas gdje si doso bolje bi ti bilo gore
7 35
kaskada24
E svaka čast Miske, nikada ti se nećemo moći odužiti! Ahmedhodžiću, dobro došao i znaš šta ti je činiti!
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi