Misimović izdvojio tri najveća bh. talenta i otkrio: "U karijeri žalim samo za jednim i to malo..."

Legendarni Zmaj govorio za njemačke medije

Misimović izdvojio tri najveća bh. talenta i otkrio: "U karijeri žalim samo za jednim i to malo..."

A. Čaušević

Za Zvjezdana Misimovića se s punim pravom može reći da je jedan od najboljih fudbalera koji su ikada nosili dres reprezentacije BiH. Svojevremeno je bio i među najboljim u njemačkoj Bundesligi. 

O Misimovićevoj karijeri se manje-više zna sve. U Njemačkoj je ostavio dubok trag. Prošao je omladinske selekcije Bayerna, briljirao je u Wolfsburgu, a svojim magičnim asistencijama u vrh je lansirao Edina Džeku.

U razgovor za Transfermarkt popularni Miske je otkrio da u karijeri žali samo za jednom stvari. Bilo je ljeto 2010. godine, Felix Magath ga je svao u Schalke 04, sve se činilo gotovim, koferi su bili spakovani, čekao se samo potpis...

"Šesto smo skloni otkrivanju prošlosti. Jedino zbog čega malo žalim i zbog čega sam razočaran je što nisam prešao iz Wolfsbruga u Schlake 04."

"Bio sam već Schalkeov, olovka za potpis je bila spremna, ali nažalost do transfera nije došlo", kazao je Misimović te nastavio:

"Umjesto toga, prešao sam u Galatasaray. Ali u Turskoj ili si na dnu ili na vrhu. Tamo si najveći heroj ili najveći gubitnik."

Misimović je trenutno angažovan kao savjenik u stručnom štabu reprezentacije BiH. Zbogo toga se govorilo i o reprezentaciji BiH. Proslavljeni fudbaler je izdvojio i trojicu najvećih bh. talenata.

"Podstruktura je obećavajuća. Ermedin Demirović, Amer Gojak i Amer Dedić će imati velike karijere. Nije ni toliko kritično što profesionalci biraju Bosnu i Hercegovinu samo u seniorskom timu."

"Kvalitet treniranja u evropskim zemljama je sada još bolji. Na kraju jedino je važno da XY igrač igra srcem i sa strašću za našu zemlju. Zaista mi nije bitno gdje je trenirao."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ponekad talenat nije dovoljan. Ne zato što je igrač loš, već zato što je neotkriven. Uslovi u Bosni i manjim državama su drugačiji nego u Njemačkoj, Španiji, Italiji. U tim zemljama skauting osigurava da ne propadnete kroz pukotine", poručio je popularni Miske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi