Misimović: Žvaka me koštala u Turskoj, danas mi je to smiješno

Nije se snašao u Turskoj

Misimović: Žvaka me koštala u Turskoj, danas mi je to smiješno

Iako je prošlo gotovo osam godina otkako je posljednji put igrao na bundesligaškim terenima, Zvjezdan Misimović je i dalje interesantno ime u njemačkoj javnosti.

Proslavljeni bh. fudbaler se u tamošnjim medijima sve češće pojavljuje, a posljednji u nizu intervju je dao za ugledni Bild u kojem se, između ostalog, dotakao dana i problema koje je imao u Galatasarayu.

Misimović se u Galatasarayu nije pretjerano naigrao. S tadašnjim trenerom Gheorgheom Hagijem je često ulazio u sukob, a jednom je prekomandovan i u B tim, što je prouzrokovala - žvakaća guma.

"Hagi me kaznio jer sam imao žvakaću gumu u ustima. Danas kada razmišljam o tome, bude mi smiješno", ispričao je Misimović, koji je nakon epizode u Galatasarayu preselio u Rusiju, tačnije u Dinamo.

"To je bilo nešto potpuno novo za mene i moju porodicu, ali osjećao sam se lijepo u Moskvi. Liga se u to vrijeme razvaijala, a i stadioni su bili novi", kaže proslavljeni bosanskohercegovački fudbaler.

Imao je Misimović želju da se iz Rusije vrati u Njemačku, no onda je uslijedio primamljiv poziv.

"Želio sam se vratiti u Bundesligu, bilo je nekoliko ponuda, ali onda je došao poziv iz Kine. To je bila ponuda koju jednostavno ne možete odbiti. Imao sam 31 godinu, razmišljao o budućnosti..."

Misimović je također dodao da je trenutno zaposlen u N/FSBiH, gdje kao savjetnik u Izvršnom odboru "pomaže predsjedniku oko izbora selektora i drugih pitanja koja se tiču lige."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi