Miškić opravdao povjerenje u derbiju: Hvala šefu Karačiću, bili smo bolja ekipa

Čuvar mreže NK Široki Brijeg za SportSport.ba

Miškić opravdao povjerenje u derbiju: Hvala šefu Karačiću, bili smo bolja ekipa

Samir Mlaćo

Hrabro je Toni Karačić u najavi hercegovačkog derbija kazao da neće biti iznenađenje ukoliko Široki Brijeg slavi u Mostaru nad Zrinjskim.

Mnogi su sa podsmijehom komentarisali ovu izjavu, no Karačić je znao šta priča. Pod Bijeli Brijeg izveo je momčad koja je znala šta radi i na kraju tri boda putuju u Široki Brijeg.

Karačić je odlučio na gol staviti Daria Miškića (23) kojem je ovo bio debi u Premijer ligi, dok je mladi Martin Zlomislić morao na klupu.

Na kraju se to pokazao kao pravi potez, a Miškić je pokazao sigurnost, te opravdao povjerenje.

"Istina, bilo je teško očekivati da ćemo osvojiti tri boda u hercegovačkom derbiju, ali ekipa je stvarno sjajno odigrala. Taktički smo odlično stajali tako da nam Zrinjski nije stvorio previše prilika. Mi smo svoje iskoristili i bili smo bolja ekipa na terenu. Zahvalan sam treneru Karačiću koji mi je pružio šansu unatoč tome što se radilo o derbiju i mislim da sam opravdao očekivanja stručnog stožera", kazao je Miškić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u srijedu u okviru osmine finala Kupa BiH na Pecaru stiže FK Sarajevo.

"Stvarno je tempo napet, već u srijedu ta teška utakmica i mislim da ukoliko ponovoio igru iz današnje utakmice da se imamo pravo nadati novoj pobjedi", dodao je nekadašnji čuvar mreže juniorske reprezentacije Hrvatske i zagrebačkog Dinama.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi