Bolne riječi Mislava Oršića o paklu u kojem se našao: "Neću ni da se sjećam, tog dana mi se..."
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Hrvatski fudbaler opet na terenu

Bolne riječi Mislava Oršića o paklu u kojem se našao: "Neću ni da se sjećam, tog dana mi se..."

A. Čaušević

Mislav Oršić je svojevremeno briljirao u Dinamu, posebno u evropskim mečevima, zatim je uslijedio transfer u Southampton gdje se nije snašao, da bi prošlog ljeta otišao u Trabzonspor. U Turskoj je za njega već na startu počeo pakao.

Oršić je u Trabzonspor otišao na insistiranje Nenada Bjelice koji je u međuvremenu dobio otkaz i otišao u Njemačku, dok je hrvatski ofanzivac prošao kroz pakao.

Već po dolasku u novi klub bivši fudbaler Dinama se teško povrijedio, stradali su ligamenti desnog koljena još na pripremama i stvari su zaista krenule po zlu.

Ipak, povremeni hrvatski reprezentativac je bio strpljiv, radio je u tišini i sada je dočekao svoj povratak na teren, pošto će biti u konkurenciji za meč protiv Fenerbahcea.

Oršić je nakon nekoliko mjeseci pauze spreman za povratak na teren

Sada, kada je konačno spreman za mečeve, u razgovoru za turske medije govorio je koliko mu je bilo teško zbog povrede koju je doživio.

"Bio je to dug period. Ne znam. Neću ni da se sjećam tog dana. Tada mi se sve promijenilo", započeo je Oršić te nastavio:

Oglasi

"Bio sam sretan što sam došao u Trabzonspor. Znao sam da će se sve promijeniti nakon povrede, ali na kraju sam sretan što sam se vratio treninzima s ekipom."

Oršić je dodao da se nada da će ostati zdrav i pomoći timu da ostvari svoje ciljeve te da je dugo bio van terena, ali je sada sretan zbog povratka.

Prvi povratnički meč bi mogao biti protiv ljutog rivala za kojeg nastupaju između Edin Džeko i Dominik Livaković. Oršićeva poruka je jasna: "Nadam se da ćemo pobijediti."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Povratak Oršića na teren svakako može radovati i selektora Hrvatske Zlatka Dalića, pošto je 31-godišnjak dok je igrao u Dinamu imao status standardnog reprezentativca Vatrenih.

Odlični krilni fudbaler će imati dva mjeseca da pokuša uvjeriti Dalića da ga vodi na Evropsko prvenstvo u Njemačku. Da li će se to desiti pokazat će vrijeme pred nama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi