Potres na obali Crnog mora zbog Mislava Oršića, navijači Trabzona čekaju ovaj momenat kao žedan vodu

Hrvat je povrijeđen već neko vrijeme

Potres na obali Crnog mora zbog Mislava Oršića, navijači Trabzona čekaju ovaj momenat kao žedan vodu

Admin Čaušević

Mislav Oršić, jedno od najvećih pojačanja Trabzonspora za ovu sezonu povrijedio se već na samom početku sezonu, tačnije na jednom od treninga i još uvijek nije odigrao niti jedan meč za novi klub. 

Sjajni hrvatski fudbaler je povrijedio koljeno, operisao je križne ligamente i prognozirana mu je pauza od devet mjeseci.

Ovih dana iz Turske stižu vijesti koje navijači Trabzona silno iščkeuju, a to datum povratka Oršića na teren pošto se će vratiti ranije od očekivanog.

Iako su prve prognoze govorile da će sjajni krilni fudbaler na teren tek na proljeće kako sada stvari stoje u pogonu bi trebao biti već od januara.

Oršić je u oktobru objavio snimke trčanja, a sada stižu poprilično optimistične prognoze i tiču se njegovog povratka na teren.

Oglasi

Navijači Trabzonspora su oduševljeni Oršićevim profesionalizmom i načinom na koji se drži ljekarskih uputa kako bi se što prije oporavio.

Iako je u međuvremenu Nenad Bjelica dobio otkaz, za Oršića se situacije neće previše promijeniti pošto se očekuje i da mu Abdullah Avci ukaže priliku.

Oršić je najbolji fudbal u životu igrao u Dinamu gdje je stekao status klupske legende, da bi u januru ove godine otišao u Premiership, tačnije u Southampton s kojim je ispao iz lige.

Ljetos je ostvario transfer na obalu Crnog mora, silno ga je želio i Bjelica, međutim avantura u Turskoj je počela na najgori mogući način, tačnije povredom ligamenata.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Izuzetno sam sretan što sam ovdje. Nadam se kako ćemo imati dobru sezonu. S trenerom Nenadom Bjelicom sam već radio i on je zaslužan što sam došao ovdje", rekao je Hrvat po dolasku.

Ipak, Oršić nije dočekao da ga s klupe ponovo vodi Bjelica pošto je trofejni stručnjak smijenjen nakon poraza od Adanaspora u osmom kolu Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi