U sjeni povratka Perišića i Roga Hrvatska je sinoć dobila veliko pojačanje: "Ovo mi je nagrada"
Foto: Pixsell

Zaigrao nakon duže od godine

U sjeni povratka Perišića i Roga Hrvatska je sinoć dobila veliko pojačanje: "Ovo mi je nagrada"

Admin Čaušević

Srijeda navečer je donijela povratak trojice fantastičnih fudbalera. U Hrvatskoj se govorilo uglavnom o Ivanu Perišiću i Marku Rogu, ali treće ime bi moglo biti od velike koristi Zlatku Daliću na Evropskom prvenstvu.

Ustao je Poljud na noge 20-ak minuta prije kraja duela Hajduka i Dinama kada je Perišić utrčao ne teren i konačno dobio priliku za igru. Ta scena je obradovala sve ljubitelje hrvatskog fudbala.

U samom finišu utakmice priliku za igru dobio je i Marko Rog koji je također pauzirao dugo vremena zbog povrede koljena, ali sada se vratio i bit će od koristi Modrim u završnici prvenstva.

Zbog dešavanja na Poljudu nekako je u sjeni prošao povratak Mislava Oršića, sjajnog krilnog fudbalera koji je zaigrao nakon duže od godinu dana.

Oršić je posljednji takmičarski nastup upisao još u januaru prošle godine kada je bio član Southamptona. Ljetos je prešao u Trabzonspor i odmah se teško povrijedio.

Oporavak je trajao osam mjeseci, a Oršić je konačno priliku da osjeti teren dobio na gostovanju kod Konyaspora kada je ušao u posljednjim minutama.

Oglasi

Prema zvaničnim podacima 31-godišnjak je na terenu proveo samo minut, a i to mu je bilo dovoljno da bude presretan te se zahvali svima u Trabzonsporu.

"Sretan sam što sam se vratio na teren. Ovo mi je nagrada. Želim se zahvaliti svima u klubu što su vjerovali u mene i davali mi podršku."

"Igranje mi je mnogo nedostajalo, prošlo je mnogo vremena, ali sada sam se vratio", rekao je Oršić poslije trijumfa 1:3.

Povratak Oršića je sigurno odlična vijest i za Zlatka Dalića koji sada dobija dodatnu opciju na krilnoj poziciji gdje je konkurencija svakako jaka.

Oršić je svojevremeno bio redovni član reprezentacije Hrvatske, ukoliko se vrati u staru formu opravdano će se moći nadati i novom pozivu. Da li i za Evropsko prvenstvo? Ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi