Mislite da se zadržao kratko? Nije to ništa za Krčmarevića
Krčmarević je imao dobru igračku karijeru, ali je trenerska dabogsačuva

Imao 11 trenerskih angažmana

Mislite da se zadržao kratko? Nije to ništa za Krčmarevića

Slobodan Krčmarević "sarajevski vojnik" koji je još davne 1983. zajedno sa Srećkom Katanecom harao malonogometnim terenima u sarajevskom FIS-u igrajući za ekipu Garnizon, imao je dobru fudbalsku karijeru. Između ostalog trener mu je bio Ivica Osim.

Oni koji pamte Krčmarevića iz igračkih dana znaju ga kao dobrog fudbalera, inteligentnog, poletnog, driblera. Posebno je oduševljavao svojim romantičarskim shvatanjem fudbala među Romantičarima sa Karaburme, u OFK Beogradu, ali oni koji znaju, a vala i oni koji ne znaju, lako mogu zaključiti da sa trenerskim poslom ili nema sreće ili nema pojma.

Da ne budemo pregrubi, možda se svugdje kratko zadržavao jer čelnici klubova nisu imali za njega strpljenja, no bilo kako bilo Krčmareviću je angažman u Željezničaru bio 11. u karijeri - ne i najkraći.

Naime u Pobedi iz Prilepa zadržao se dvije utakmice, pa iako je bio i najavljen kao privremeno rješenje to je manje od Željinih pet. Privremeni trener bio je i tokom 2011 i 2012. vodivši juniorsku reprezentaciju Kazahstana u tri utakmice. Trener Anorthosisa bio je koliko je trebalo da ekipa odigra pet utakmica. Na početku trenerske karijere, 2005. vodio je OFK Beograd na tri utakmice i time kao da mu je određena trenjerska sudbina.

Bivši selektor mlade reprezentacije Srbije najviše je zapravo vodio Rudar iz Velenja (24 utakmice) te nesretni Apollon iz Limassola (21). Nikada čovjek nije u nekom klubu ostao jednu cijelu sezonu.

U fudbalskim vodama takvi treneri kotiraju kao agencijski treneri koji najviše koriste menadžerima i nisu naročito predisponirani za ozbiljne projekte. Takav, identičan profil trenera je Miodrag Ješić (barem ima neke rezultate) koji je u karijeri imao 19 angažmana, od toga po dva puta u Partizanu i CSKA Sofiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za trenere poput Ješića uvijek će biti nekog posla, koliko god se pitali "gdje njega nađoste". Primjer jednog takvog je recimo Roberto Carlos, koji će u narednih 20-tak godina, bude li mu se prohtjelo promijeniti jedno 17 klubova. Počeo je u Anžiju kao pomoćnik, pa otišao u Sivasspor, pa Akhisar (sve turski velikani), pa u Delhi Dynamos. Sličaj je Temuri Kecbaja i mnogi drugi.

Zanimljivo je i to da Krčmarević nije trener s najkraćim stažom na Grbavici, Vlado Čapljić je ostao samo četiri utakmice, ubilježivši dvije pobjede, remi i poraz, pa je s te, statističke strane jedan od najsuspješnijih Željinih trenera u posljednje vrijeme.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PeppermintSA
Kakav god bio trener Krčmarović, našao se Čulić koji u životu nije poderao patike o njemu pisati pljuvačke kolumne. Matere mi, frajer je već godinama zreo za šamar.
25 5
casimiro
zubane mars od kluba,seres svaki dan.pa majku ti jebem i murinja bi za 15 dana otjerao!covjek kako je doso u klub od prvog dana ste poceli srati...dzaba ti je!!!amar nikad nece doci dok je misketa!neka ga bog pozivi,napravio nam je grbavicu!!
21 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi