Mitrović: Mogu da dostignem Shearera
Foto:EPA

Mitrović pred sebe stavio veliki zadatak

Mitrović: Mogu da dostignem Shearera

S. Bošković

Napadač Newcastle Uniteda Aleksandar Mitrović priznao je da želi dostići statistiku legendarnog fudbalera Alana Shearera.

Srbijanski internacionalac za Svrake je postigao dva pogotka do sada, a 21-godišnjak želi da dostigne legendu Newcastlea. 

"Moram postići još samo 204 gola i imam vremena. Shearer je ovdje došao kad je imao 26 godina i igrao je još deset godina. Zašto ja ne bih to mogao?", rekao je Mitrović za britanske medije, te je nastavio: 

"Uvijek se ugledam na legende. Shearer je broj jedan ovdje. Svi su iza njega. On je mnogo uradio za klub i ja želim da igram kao on. Možda jednog dana mogu postati legenda jer sam tek na početku", istakao je bivši napadač Anderlechta. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da ću ga upoznati. On je moj idol. Ovdje sam stigao prije dva mjeseca i ne želim otići uskoro i imat ću priliku da ga upoznam. Želim zaraditi 'devetku'. Nositi je na leđima je velika odgovornost", zaključio je Mitrović.

Priliku za treći gol imat će već sutra kad igra u svom prvom Tyne Wear derbiju protiv Sunderlanda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.