Tužno priznanje legendarnog Ronalda Aleksandru Mitroviću: "Čim zaigram fudbal odmah se..."

Susret u Saudijskoj Arabiji

Tužno priznanje legendarnog Ronalda Aleksandru Mitroviću: "Čim zaigram fudbal odmah se..."

Admin Čaušević

Aleksandar Mitrović je trenutno najbolji igrač u prvenstvu Saudijske Arabije i Srbin uživa ogromnu popularnost u toj zemlji. O tome govori i susret sa velikim Ronaldom da Limom. 

Ronaldo Nazario je posjetu Saudijskoj Arabiji iskoristio i da obiđe Al Hilal, trenutno vodeći tim prvenstva te zemlje, a posebno je bio interesantan susret sa Mitrovićem.

Brazilac je jedan od najslavnijih fudbalera u historiji, međutim nakon susreta sa Mitrovićem jasno je kako je legendarni El Fenomeno potpuno na zemlji i maksimalno opušten tip.

Naime, prilikom susreta Ronaldo je dopustio Mitroviću da ga nekoliko puta udari po stomaku. I dok bi se mnogi naljutili, Brazilac je na to mirno reagovao.

"Ovo je Brazil", rekao je Mitrović svojim brazilskim saigračima kada je sreo Ronalda poslije čega je uslijedio ugodni razgovor.

Srbin je u jednom trenutku rekao Ronaldu da ga je vidio kako igra tenis, a bivši osvajač Zlatne lopte mu je odgovorio da kad igra fudbal odmah se povrijedi.

Oglasi

Bilo je to zaista tužno priznanje čovjeka koji je oduševljavao sve dok je igrao, pa tako i 29-godišnjeg Mitrovića kojem je bio i fudbalski uzor.

"Dosta, dosta, pozdravio si standarde i to je to", odgovorio je Mitrović bivšem napadaču Intera, Reala, Milana, Barcelone...

Ronaldo je tokom karijere imao ozbiljnih problema sa povredama koljena, znao je pauzirati i po 10 mjeseci te ko zna gdje bi mu bio kraj da ga nisu pratili takvih pehovi.

Inače, Mitrović je na pravom putu da u svojoj prvoj sezoni sa Al Hilalom osjeti šampionsku slast pošto klub iz Rijada ima čak 12 bodova prednosti u odnosu na Al Nassr.

Srbijanski golgeter je i u trci za najboljeg strijelca prvenstva. Do sada je postigao 20 golova, dva manje od vodećeg topnika Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi