Tottija nije uspio kupiti veliki Real, ali jeste klub koji je miljama od elite, makar na dan

S Italijanom su još bili Ronaldo i Mourinho

Tottija nije uspio kupiti veliki Real, ali jeste klub koji je miljama od elite, makar na dan

A. Čaušević

Francesco Totti je svoju cijeku karijeru proveo u Romi i praktično ga je nemoguće zamisliti u dresu nekog drugog kluba. Ali od petka navečer to više nije slučaj jer je izdašna ponuda učinila svoje.

Mnogi ljubitelji fudbala su ostali u čudu kada su na društvenim mrežama vidjeli snimak Josea Mourinha kako nosi pehar, a pored njega hodaju ni manje ni više nego Francesco Totti i Ronaldo Nazario.

Žive legende fudbalske igre su dobili ponudu iz Egipta da budu angažovani kao promoteri za tamošnje finale Kupa i očigledno je da nisu uspjeli odoljeti.

Nije poznato koliko su novca uzeli, ali to što je Totti obukao dres nekog drugog kluba osim Rome za Egipćane sigurno nije bilo jeftino.

Čuveni Kralj Rima je nosio dres Zamaleka, dok je Ronaldo izašao u opremi Al Ahlyja, a Mourinho je nosio trofej. Sve trojica su se prije meča pozdravili sa igračima obje ekipe.

Oglasi

Vidjeti Tottija u ovakvoj ulozi je definitivno neobično, ali jasno je da je novac učinio svoje pa će mnogi prigovoriti Italijanu da je i on otišao među plaćenike.

Na kraju meča više sreće je imao Ronaldo pošto je "njegov" Al Ahly slavio sa 2:0, a golovi su pred 75.000 gledatelja na stadionu u Kairu postignuti u samom finišu.

Neprežaljena Perezova želja

Kao što je poznato predsjednik Reala je uspio u jednom trenutku dovesti Mourinha na klupu, a Ronalda na teren, međutim to nije uspio i sa Tottijem.

"Potrošio sam mnogo novca da izgradim jaku ekipu kao što je Real Madrid. Moja želja je uvijek bila dovesti Francesca Tottija. Nažalost to je bilo nemoguće, uvijek je želio ostati u svom timu u svom gradu", rekao je Perez svojevremeno.

Koliko je Tottiju značila Roma i život u ovom gradu najbolje potvrđuje sada njegov već čuveni odgovor na pitanje zašto je odbio prelazak u Real.

"Ne treba napuštati svoje siromašne roditelje, kako bi živjeli sa bogatim strancima", poručio je tokom igrački dana čuveni Princ Rima koji je tako svoju cijelu karijeru proveo u redovima Vučice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi