Mitrović ima petlju kao niko: Pročitana mu taktika penala, on u 93. minuti ponovo uzeo loptu u ruke
Novi gol reprezentativca Srbije

Srbin neumoljiv

Mitrović ima petlju kao niko: Pročitana mu taktika penala, on u 93. minuti ponovo uzeo loptu u ruke

Midhat Šljivak

Al-Hilal je u 23. kolu prvenstva Saudijske Arabije savladao kao gost Al Riyadh s 3:1. Dva od tri gola gosti su postigli s penala, a svirana su im čak tri u ovom meču. Taktika Aleksandra Mitrovića je u prvom šutu pročitana, no on je ponovo imao hrabrosti da uzme loptu u ruke i odlučio je meč.

Aleksandar Mitrović nastavio je seriju golova u prvenstvu Saudijske Arabije. Danas je u pobjedi Al-Hilala nad Al Riyadhom pogodio 20. put ove sezone i to u pobjedi od 3:1.

Mitrović je u nadoknadi meča s bijele tačke stavio tačku na ovaj meč. U svom stilu laganim hodom je izveo penal i pogodio je za konačnih 3:1.

Ipak, u nadoknadi prvog poluvremena Mitrović i njegov način izvođenja penala su pročitani. Golman Al Riyadha Campana je sačekao da se lagani hod Srbina pri prilasku lopti završi i zatim je spektakularno skinuo njegov udarac.

Oglasi

Mitrovićeva taktika je tako konačno pročitana. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a u nastavku je ipak Al-Hilal uz dosta nevolja došao do pobjede.

Domaći su poveli s 1:0 autogolom Al Bulayhija, da bi Al-Hilal u 67. minuti dobio novi penal. Ovog puta Mitrović nije prišao lopti. Ruben Neves preuzima odgovornost i zabija za 1:1.

Micheal je preokrenuo rezultat zabivši pogodak za 2:1 u 75. minuti, da bi u 93. minuti Al-Hilal dobio i treći penal danas.

Ovog puta Mitrović je ponovo prišao lopti. Ponovo je koristio svoju taktiku udaraca s bijele tačke i poslao je loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Mitrović je sada na učinku od 20 golova u sezoni, a ispred je Cristiano Ronaldo s 22 i čeka nas velika bitka za najboljeg strijelca.

Prvenstvo je čini se gotovo. Al-Hilal je uvjerljivo prvi sa 65 bodova, a Al Nassr ima čak 12 bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi