Taktika Aleksandra Mitrovića kad izvodi penal izluđuje golmane, Srbin ne može da promaši!

Golman ga čekao do zadnjeg trenutka, ali uzalud

Taktika Aleksandra Mitrovića kad izvodi penal izluđuje golmane, Srbin ne može da promaši!

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Hilala sinoć su pobijedili Al Ittihad sa 2:0 u prvom meču četvrtfinala Azijske Lige prvaka, a u centru pažnje ponovo se našao srbijanski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je još jednom demonstrirao zanimljivu taktiku prilikom izvođenja penala.

Al Hilal je još jednom demonstrirao da ove sezone igra u zaista fantastičnoj formi i u derbiju protiv Al Ittihada sinoć je uspio da slavi sa 2:0 i već sada se nađe jednom nogom u polufinalu ovog takmičenja.

Domaći tim do pobjede je došao na krilima nevjerovatnog Aleksandra Mitrovića koji se pokazao kao najveće pojačanje Al Hilala ove sezone.

Mitrović je i sinoć bio jedan od najboljih igrača na terenu i ponovo je uspio da se upiše u listu strijelaca.

To se desilo u 40. minuti utakmice kada je Al Hilal uspio da izbori penal, a upravo je Mitrović bio taj koji je namjestio loptu na bijelu tačku i bez problema uspio je da postigne pogodak za 1:0.

Oglasi

Međutim, ono što je posebno zanimljivo jeste Mitrovićeva taktika, odnosno zalet koji je ponovo demonstrirao prilikom izvođenja penala i za koji protivnički golmani očito još uvijek nemaju adekvatno rješenje.

Mitrović je i sinoć izveo penal na isti način, te je laganim hodom išao do lopte koju je na kraju poslao u mrežu. Golman Al Ittihada je do zadnjeg trenutka čekao Srbina, ali nije uspio da ga pročita i bacio se u pogrešnu stranu.

Srbijanski napadač već neko vrijeme izvodi penale na ovaj način i sigurno neće mijenjati to sve dok mu ide od ruke.

Mitrovićev "zalet" i penal iz kojeg je doveo Al Hilal u vodstvo protiv Al Ittihada možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

Inače, Al Hilal je posao u ovoj utakmici završio samo dvije minute kasnije kada je Al Dawsari udvostručio prednost na asistenciju Malcoma što je bio i konačan rezultat sinoćnje utakmice saudijskih klubova.

Kakvu sezonu igra Mitrović najbolje pokazuje statistika jer je Srbin na 32 utakmice u svim takmičenjima za Al Hilal zabio čak 30 golova i dodao je još šest asistencija.

Klub ga je doveo ljetos iz Fulhama za skoro 53 miliona eura i to je bio pun pogodak za Al Hilal.

Ova forma Mitrovića sigurno itekako može da raduje i selektora Srbije, Dragana Stojokovića, pred Evropsko prvenstvo koje se na ljeto igra u Njemačkoj, a upravo napadač Al Hilala će biti glavna uzdanica Orlova.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Dal ste vi normalni? Stvarno se pitam..
3 0
BosanskaSvedska
@AlphaStrong sta mu lebac znaci sada,podrzava traktor ili ne ?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi