Nestvaran haos sa VAR-om u Engleskoj i lako je pogoditi ko je kreator tog haosa
Foto - Screenshot

Nevjerovatni Mike Dean

Nestvaran haos sa VAR-om u Engleskoj i lako je pogoditi ko je kreator tog haosa

M. Šljivak

Mike Dean isključio je večeras vezistu West Hama u susretu sa Fulhamom.

Češki fudbaler je nehotice zakačio Aleksandra Mitrovića po licu, a Mike Dean je odlučio da konsultuje VAR i nakon što je pregledao snimak pokazao je Součeku crveni karton.

Nije pomogla ni činjenica da je Mitrović sugerirao da se ništa naročito nije desilo. Dean je ostao pri svojoj odluci i izazvao je ponovo pravi haos.

Souček nije mogao da vjeruje šta se dešava.

"Razgovarao sam sa Mitrovićem tokom i nakon utakmice i rekao mi je da je naš duel bio apsolutno fer i hvala mu na tome. Nažalost, sudija je imao drugačije mišljenje. Svi koji me znaju, znaju da nikad nebih naudio protivniku. Žao mi je i svaka čast Mitroviću na potezu", rekao je Souček.

Menadžer Čekićara David Moyes ističe da je svima jasno da je udarac bio slučajan. Svima osim sudijama.

"Sramota me je zbog onog ko je radio u VAR sobi večeras. Jasno je da nije bilo nikakve namjere. Svi želimo da se donose ispravne odluke, a uvjeren sam da će nakon ovog naći nove izgovore kako bi opravdali ovo isključenje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je svakako da je Mike Dean u prethodnom periodu često znao napraviti haos na utakmicama. Nije svirao očigledne stvari i sa VAR-om.

Također, ovaj sudija je podijelio sedam posto crvenih kartona u historiji Premierhipa.

Top Komentari

kn0x
Na snimku se Mitrovic bacio ko da ga FAP udario, a kasnije kao nije imao namjeru kakva politika hahaha
10 0
WOLF20
EPL je postala sprdacina, ove sudije su smijesne.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije