Mjesec dana analizira protivnika, Conte spremio taktiku za Barcu

Spreman za Katalonce

Mjesec dana analizira protivnika, Conte spremio taktiku za Barcu

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja u utorak na Stamford Bridgu dočekuju Barcelonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

U utorak nas očekuje duel starih rivala koji su u posljednjih desetak godina imali nekoliko veoma "žestokih" okršaja u nokaut fazama Lige prvaka. Italijanski stručnjak Antonio Conte priznao je da se već mjesec dana priprema za ovaj meč, te da su dobro prostudirali igru Blaugrane.

Trener Chelseaja poručio je da zna da najveća opasnost po nejgovu ekipu prijeti od Lionela Messija, ali je dodao da neće taktiku podrediti samo da zaustavi argentinskog fudbalera.

"Nadam se da ćemo moći igrati svoju igru, ali mi ovdje govorimo o fantastičnom igraču. Neće biti lako jer veoma dobro znamo šta Messi može. Govorimo o jednom od najboljih igrača svijeta, ali ako budemo zajedno radili kao tim onda nam fokus neće biti samo da zadržimo Messija. Veliki je rizik da se fokusirate samo na jednog igrača, a njih još devet prijeti", rekao je Conte, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Analiziramo njihovu igru već mjesec dana i dugo pratimo šta se dešava. Pričamo o jednom od najboljih timova svijeta. Moramo odigrat savršeno bez greške jer oni to skupo kažnjavaju. Svaka ekipa ima svojih slabosti i mi ćemo pokušati iskoristiti Barcelonine".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi